«Επικηρύσσονται» 3.000 σχολάζουσες κληρονομιές - Τι θα κερδίζουν όσοι τις φέρουν στα κρατικά ταμεία

«Επικηρύσσονται» 3.000 σχολάζουσες κληρονομιές - Τι θα κερδίζουν όσοι τις φέρουν στα κρατικά ταμεία

Tο υπουργείο Οικονομικών δίνει αμοιβή που φτάνει μέχρι και και το 10% της αξίας στους «κυνηγούς» που θα καταφέρουν να τις εντοπίσουν

klironimies
Ξεχασμένες κληρονομιές ύψους 40 εκατ. ευρώ «επικηρύσσει» το υπουργείο Oικονομικών προσφέροντας μια διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή σε όσους καταφέρουν να τις εντοπίσουν και τις φέρουν στα κρατικά ταμεία.

Πρόκειται, κυρίως, για κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία άγνωστων κληρονόμων όπως περιπτώσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες αποβιώνουν χωρίς να έχουν ορίσει κληρονόμο ή περιπτώσεις όπου μία διαθήκη όριζε ως κληρονόμο το δημόσιο ή ένα κοινωφελές ίδρυμα, αλλά κάπου στην πορεία «χάθηκε» και μένει στα αζήτητα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι, κληρονομιές χωρίς κληρονόμο και γενικά κοινωφελείς περιουσίες καταπατούνται συστηματικά από επιτήδειους. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ακινήτων, όπως κατοικίες και οικόπεδα των οποίων οι ιδιοκτήτες αποβιώνουν χωρίς να έχουν ή να ορίσουν κληρονόμους. Σε πολλές περιπτώσεις γείτονες των αποβιωσάντων επιχειρούν και πολλές φορές καρπώνονται τα ακίνητα με μεθόδους καταπάτησης, παράνομων χρησικτησιών κ.λπ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για περίπου 3.000 σχολάζουσες κληρονομιές που «ταλαιπωρούν» εδώ και πολύ καιρό το υπουργείο Οικονομικών, έναν ανεκμετάλλευτο θησαυρό που παραμένει ανενεργός και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τη διοχέτευση τους σε κοινωνικές δράσεις. Γι’ αυτό δίνει αμοιβή που φτάνει μέχρι και και το 10% της αξίας στους «κυνηγούς” που θα καταφέρουν να εντοπίσουν σχολάζουσες κληρονομιές.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Θεέ μου την έπιασε» - Η στιγμή της θανατηφόρας επίθεσης αλιγάτορα σε 85χρονη στη Φλόριντα

Βίσση και Βανδή κάνουν αναπαράσταση το viral ζεϊμπέκικο του Μπισμπίκη!

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά και απειλείται με «εμφύλιο» και «διαμελισμό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης