Συντάξεις: Διπλές αυξήσεις την Παρασκευή για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Συντάξεις: Διπλές αυξήσεις την Παρασκευή για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

Θα ενσωματωθεί στους λογαριασμού και  η αύξηση 7,75% για τον μήνα Ιανουάριο

syntaxiouxoi_xrimata-e1631225016345
Mε εμβόλιμη πληρωμή για όλους τους δικαιούχους την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα καταβολής των συντάξεων Μαρτίου, θα ενσωματωθεί στους λογαριασμού και  η αύξηση 7,75% (για όσους τη δικαιούνται) για τον μήνα Ιανουάριο 2023.

Ειδικότερα, στις 24 του μηνός θα καταβληθούν 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Το ποσό αυτό αφορά αφενός στην καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του  ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8, αφετέρου στο ποσό που αντιστοιχεί στις αυξήσεις των συντάξεων για το μήνα Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους (περί τους 2.530.000).

Όσοι είδαν αύξηση στην σύνταξη τους στα τέλη Ιανουαρίου θα πρέπει να υπολογίζουν πως η αύξηση που πήραν τώρα θα είναι διπλή στις 24 Φεβρουαρίου.

Για παράδειγμα, αν η αύξηση στα τέλη Ιανουαρίου ήταν 30 ευρώ, τον Φεβρουάριο θα πιστωθεί στο λογαριασμό το ποσό των 60 ευρώ.

Κλείσιμο
Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι στο τέλος του Μαρτίου οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν αυξήσεις μπορούν να δουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ( εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος) τα εκκαθαριστικά που θα αναφέρουν τη μείωση της προσωπικής τους διαφοράς.

Η πίστωση των συντάξεων του Μαρτίου που ξεκινά σήμερα θα γίνει ως εξής:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου  καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Επίσης από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου το απόγευμα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Αναδρομικά επικουρικών: Μέχρι το τέλος του πρώτου 15ημερου του Μαρτίου θα δοθούν αναδρομικά από 100 έως και πάνω από 7.000 ευρώ σε περίπου 40.000 συνταξιούχους που περιμένουν αρκετούς μήνες ή και χρόνια την επικουρική συνταξή τους και έχουν υποβάλλει αίτηση έως και τον Ιούνιο του 2022 (πριν την 1η Ιουλίου 2022) θα πληρώσει ο ΕΦΚΑ, μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα, άλλοι 40.000 συνταξιούχοι που περιμένουν επίσης την επικουρική τους θα δουν την σύνταξη τους να εκδίδεται. Αυτός είναι ο προγραμματισμός του ΕΦΚΑ για τις περίπου 83.000 ληξιπρόθεσμες επικουρικές συντάξεις για τις οποίες έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξη.

Πρόκειται δηλαδή για συνταξιούχους που έχουν πάρει την κύρια σύνταξη τους και περιμένουν την επικουρική. Θα λάβουν αναδρομικά 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής έως και τον Ιανουάριο του 2023. Για τις αναπηρικές επικουρικές συντάξεις, οι οποίες είναι μικρότερες, τα έναντι αναδρομικά θα είναι 50 ευρώ για κάθε μήνα.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδότησης τον Ιανουάριο του 2016, έχει πάρει την κύρια σύνταξη του και περιμένει την επικουρική. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 είναι 7 χρόνια αναμονής. Θα λάβει τώρα τον Μάρτιο αναδρομικά 8.400 ευρώ. Όταν βγει η σύνταξη του το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τα αναδρομικά που ούτως ή άλλως δικαιούται.

Ειδήσεις σήμερα:

Με δύο πρόσωπα ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Απίθανη Ρεάλ στο «Άνφιλντ»: Έχανε 2-0 από τη Λίβερπουλ, κέρδισε 5-2 - Δείτε τα γκολ

Survivor All Star: Κόρο και Αφροδίτη... έκλεισαν την 4αδα του τάκου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης