«Κόκκινα» δάνεια, μερίσματα και… 5ος πόλος στη συνάντηση Ενρία – τραπεζιτών

«Κόκκινα» δάνεια, μερίσματα και… 5ος πόλος στη συνάντηση Ενρία – τραπεζιτών

O ισχυρός άνδρας του SSM δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εικόνα που εμφανίζουν οι ελληνικές τράπεζες, μη παραβλέποντας, ωστόσο, τις προκλήσεις

Enria-visit_two__2_
Εύσημα για την πρόοδο που έχουν επιτύχει σε μία σειρά από ζητήματα, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά με… αστερίσκους, καθώς «τα δύσκολα είναι μπροστά», απέδωσε στους εκπροσώπους του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αντρέα Ενρία.

Μετά από σχεδόν μία διετία, όπου είχε να επισκεφθεί τη χώρα μας, ο ισχυρός άνδρας του SSM δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εικόνα που εμφανίζουν σήμερα οι ελληνικές τράπεζες, εστιάζοντας κυρίως στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού, η οποία βελτιώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα ο δείκτης NPE να βρίσκεται πλέον σε μονοψήφια ποσοστά. Προς επίρρωση, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διέθεταν ένα στοκ μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 10,7 δισ. ευρώ, με το σχετικό δείκτη να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Όπως, ωστόσο, παραδέχθηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η ύφεση, η οποία τώρα εκτιμάται ότι θα είναι ήπια και μικρής διάρκειας, μπορεί να αποδειχθεί βαθύτερη και με μεγαλύτερη διάρκεια ή οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να είναι ταχύτερες, πιο ισχυρές και για μεγαλύτερη διάρκεια, προκειμένου ο πληθωρισμός να τεθεί υπό έλεγχο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μοσχάτο: «Πήρες λεφτά κι από τη μάνα μου, θα σε σκοτώσω» - Ο τελευταίος διάλογος της 47χρονης με τον λογιστή

Άλεκ Μπάλντουιν: Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Κολλέγιο Αθηνών: Πώς ο καβγάς στην «Αβάνα» έφερε την εισβολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης