Οι μεγάλες επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια – «Σύστημα» δύο ταχυτήτων

Οι μεγάλες επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια – «Σύστημα» δύο ταχυτήτων

Aυξημένες οι επενδύσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, περιορισμένες στους 11 περιφερειακούς Οργανισμούς Λιμένων - Τι αναφέρει η κλαδική μελέτη για την ελληνική λιμενική βιομηχανία GREPORT

limani
Η παρουσία διαφορετικών ταχυτήτων στις επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια, με αύξηση αυτών σε ΟΛΠ και ΟΛΘ και σε πέντε ακόμα οργανισμούς και περιορισμένες συνολικές επενδύσεις στα 11 περιφερειακά λιμάνια, καταγράφεται στην πρόσφατη, τέταρτη, έκδοση της κλαδικής μελέτης για την ελληνική λιμενική βιομηχανία GREPORT, την οποία επιμελούνται οι καθηγητές Γιώργος Βαγγέλας, Θάνος Πάλλης και η ερευνήτρια Εύη Κλαδάκη.

Το GREPORT 2022 εξετάζει το μεταφορικό έργο, την κίνηση και τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των μεγάλων λιμανιών της Ελλάδας.

Ειδικότερα, αυξημένες εμφανίζονται οι συνολικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στους οργανισμούς λιμένων της χώρας την περίοδο 2020-2021, σε σχέση με την προηγούμενη διετία 2018-2029. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του GREPORT 2022, στους 13 αυτούς λιμένες επενδύθηκαν το 2020-2021 101,6 εκατ. ευρώ έναντι 78,1 εκατ. την προηγούμενη διετία.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Αν εξαιρεθούν οι ΟΛΠ Α.Ε. και ΟΛΘ Α.Ε., οι συνολικές επενδύσεις στους 11 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων εξακολουθούν να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σήμερα η απολογία του Φιλιππίδη για τον βιασμό και τις δυο απόπειρες βιασμού – Τι θα υποστηρίξει

Χαλάει από σήμερα ο καιρός με βροχές και... ζέστη - Πέφτει από αύριο η θερμοκρασία

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης