Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού για τον βιασμό και τις δυο απόπειρες βιασμού

Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απολογία του ηθοποιού για τον βιασμό και τις δυο απόπειρες βιασμού

Είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθεί στο δικαστήριο στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, έπειτα από περίπου εννέα μήνες ακροαματικής διαδικασίας

filippidis_xr
Η ώρα της απολογίας του Πέτρο Φιλιππίδη για τα αδικήματα που τον θέλουν να έχει βιάσει και να έχει αποπειραθεί να βιάσει τρεις γυναίκες συναδέλφους του έφτασε. Σήμερα, εκτός απροόπτου, ο κατηγορούμενος ηθοποιός θα ανέβει στο βήμα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα οι τρεις συνάδελφοί του, του έχουν αποδώσει. Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη, αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος θα αναφερθεί στο δικαστήριο στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Μετά την απολογία του ηθοποιού, ο οποίος παρέμεινε για τα παραπάνω αδικήματα προσωρινά κρατούμενος για περίπου οκτώ μήνες, η δίκη του θα μπει στην τελική ευθεία για την έκδοση ετυμηγορίας, έπειτα από περίπου εννέα μήνες ακροαματικής διαδικασίας.

Ο ηθοποιός έχει αντικρούσει τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί και τα οποία τον οδήγησαν από το θεατρικό σανίδι στις φυλακές Τρίπολης, όταν είχε απολογηθεί ενώπιον της 15ης ανακρίτριας, τον Ιούλιο του 2021. Τότε με τα υπομνήματα που είχε καταθέσει στην ανακρίτρια και τα οποία είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κάνει λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» και για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του. Μένει να φανεί πλέον αν και σήμερα ο κατηγορούμενος θα προβάλει τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα ενώπιον του ακροατηρίου, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αρνηθεί τα αδικήματα, όπως είχε κάνει και στην ανάκριση.

Συγκεκριμένα, μια από τις κατηγορίες που αποδίδονται στον Π. Φιλιππίδη αφορά στην κατηγορία του βιασμού συνάδελφού του, η οποία είναι μάλιστα κόρη ηθοποιού. Όπως είχε καταθέσει η καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας η οποία είναι επίσης ηθοποιός, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα του βιασμού. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα έχει υποστηρίξει πως ο Π. Φιλιππίδης περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Από την πλευρά του ο Π. Φιλιππίδης, ενώπιον της ανακρίτριας είχε προβάλλει μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Κατέθεσε ότι γνώρισε την καταγγέλλουσα το 2007 κατόπιν μεσολάβησης της μητέρας της, επειδή η κόρη της είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το θέατρο. Υποστήριξε ότι μερίμνησε ώστε η κοπέλα να εισαχθεί «άνευ εξετάσεων» σε ιδιωτική σχολή δραματικής τέχνης φίλου του, στην οποία δίδασκε μέχρι και το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και εκείνος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων η αντίδικος του «φαίνονταν ότι ήθελε κάτι παραπάνω» και γενικότερα είχε προς εκείνον μια «αρρωστημένη» και «εμμονική συμπεριφορά». Σε ό,τι αφορά το περιστατικό που κατήγγειλε η ηθοποιός στο γραφείο θεατρικής εταιρείας, ο κατηγορούμενος το αρνήθηκε, προβάλλοντας τον εξής ισχυρισμό: «Δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έλθω σε συνουσία μαζί της και εκ’ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά».

Η δεύτερη κατηγορία κατά του Π. Φιλιππίδη, αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Συνάδελφός του κατέθεσε πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Για την κατηγορία αυτή, ο Π. Φιλιππίδης είχε υποστηρίξει στην ανακρίτρια, ότι το 2010 χρειάστηκε να αναζητήσει μια πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού και συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα, όταν ένας δικηγόρος κοινός γνωστός τους, του μίλησε για εκείνη, αναφέροντάς του ότι του στέλνει το βιογραφικό της «ανιψιάς του». Στη συνέχεια, όπως είχε αναφέρει στην ανακρίτρια προσκάλεσε, την κοπέλα στο θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση και μετά το τέλος αυτής την κάλεσε στο καμαρίνι του για να του πει της εντυπώσεις της.

Κλείσιμο
Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι η ομορφιά της κοπέλας τον «μαγνήτισε» και έκανε λόγο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της μέσα στο θέατρο και με την καταγγέλλουσα να μπαίνει στο χώρο από «την πλαϊνή πόρτα» για να μην την αντιληφθούν οι εργαζόμενοι. Όπως δε είχε στη συνέχεια ισχυριστεί, η καταγγέλλουσα έπειτα μια ερωτική συνεύρεση τον ρώτησε τί θα γίνει με το ρόλο και εκείνος της απάντησε ότι δεν θα χρειαστεί να παίξει στην παράσταση, διότι η ηθοποιός που είχε μέχρι τότε το ρόλο δεν θα αποχωρούσε. «Η καταγγέλλουσα εξαγριώθηκε, άρχισε να μου λέει πως την κορόιδεψα, πως έχει πει σε όλους τους γνωστούς της ότι θα συνεργαστούμε και τώρα θα γίνει ρεζίλι…» είχε υποστηρίξει ο Πέτρος Φιλιππίδης στην ανακρίτρια για να αποδώσει την καταγγελία της συναδέλφου του σε βάρος του σε απογοήτευσή της επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί του.

Τέλος, μια ακόμη ηθοποιός έχει καταγγείλει τον Π. Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της μέσα στο αυτοκίνητό του. Η κοπέλα έχει καταθέσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της με τον κατηγορούμενο, εκείνος την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η καταγγέλλουσα περιγράφει ότι βρέθηκε σε απόγνωση, φώναζε και ότι γλύτωσε από την επίθεση, όταν ο κατηγορούμενος άνοιξε τις πόρτες του οχήματός του αφήνοντας την φύγει, αφού πρώτα την απείλησε ότι θα τη καταστρέψει. Μάλιστα, η παθούσα κατέθεσε πως ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα του ηθοποιού.

Ως προς αυτή την καταγγελία ο Π. Φιλιππίδης, είχε υποστηρίξει στην ανάκριση πως επικοινωνούσε με τη συγκεκριμένη συνάδελφό του αρχικά μέσω Instagram και ότι εκείνη του έστειλε πρώτη μήνυμα. «Την έψαξα στο Instagram. Δέχθηκα να τη συναντήσω κατά πρώτο για το βιογραφικό και κατά δεύτερο γιατί ήταν ωραία κοπέλα επίσης…», ανάφερε στην ανακρίτρια, ισχυριζόμενος πως στο ραντεβού αυτό η συνάδελφός του πήγε «αποφασισμένη με ερωτική διάθεση αλλά και για δουλειά». Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, οι δυο τους συναντήθηκαν σε καφετέρια του Ψυχικού. Η καταγγέλλουσα του έδωσε το βιογραφικό της και ο ίδιος για «λόγους ευγένειας» της πρότεινε να την μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο σπίτι της.

Δίνοντας, κατόπιν, τη δική του εκδοχή για τα όσα ακολούθησαν, ο ηθοποιός υποστήριξε πως η αντίδικός του ήταν εκείνη που άρχισε να τον ακουμπά με εμφανή σεξουαλική διάθεση. Τότε ο ίδιος, «χωρίς να το σκεφτεί έστριψε δεξιά στην οδό Ψυχάρη, όπου και πάρκαρε ύψος ενός άδειου οικοπέδου». Εκεί, κατά τους ισχυρισμούς του, η καταγγέλλουσα, έπεσε «με φόρα» πάνω του και επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις. Στη συνέχεια, την άφησε σε κάποιο σημείο της Λεωφόρου Κηφισίας, προκειμένου να πάρει ταξί και συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά. «Δεν έλαβε χώρα το παραμικρό δυσάρεστο περιστατικό ούτε την πίεσα να κάνει κάτι που δεν ήθελε…» είχε υποστηρίξει ο κατηγορούμενος.



Ειδήσεις σήμερα

Ανοιχτή σύγκρουση των Ρωμαιοκαθολικών: «Υπάρχει διάβολος μέσα στο Βατικανό», λέει αρχιεπίσκοπος

Κύμα ιώσεων με πρόβλεψη για 300.000 κρούσματα γρίπης εβδομαδιαίως - Τα μέτρα για τα σχολεία

Νέες αποκαλύψεις από τον πρίγκιπα Χάρι: Ο Ουίλιαμ με «άρπαξε από το πουκάμισο δύο φορές» μπροστά στον πατέρα μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης