Πράσινο φως στην ΑΜΚ της ΙΝΤRAKAT – Μπαίνει στη μάχη για την Αττική Οδό

Πράσινο φως στην ΑΜΚ της ΙΝΤRAKAT – Μπαίνει στη μάχη για την Αττική Οδό

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ & διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Εξάρχου

intrakat
Την έγκριση των μετόχων να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών έδωσαν οι μέτοχοι στη σημερινή εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της INTRAKAT. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από την πλευρά της ΑΔΑΜΑΣ, συμφερόντων Δημήτρη Κούτρα, που ως μέτοχος με ποσοστό 8,13% είχε ζητήσει την αναβολή της ΓΣ προ 15 ημερών. Η αναβολή είχε προκαλέσει την δυσαρέσκεια της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Intrakat λόγω της καθυστέρησης που επιφέρει στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας.

Στη σημερινή εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ παρέστησαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν το 76,56% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για την υλοποίηση της ΑΜΚ συνολικού ύψους έως 100 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Εξάρχου ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει με ποσοστό 30% στην κοινοπραξία με τις PRISA και RUBICON που θα διεκδικήσουν την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού. Η αίτηση θα υποβληθεί εντός των ημερών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, την υλοποίηση συμβασιοποιημένων έργων ή προς συμβασιοποίηση καθώς και για πιθανές εξαγορές και συμπράξεις. Η αύξηση θα υλοποιηθεί αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων. Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής είναι 1,17 ευρώ, με σχέση ανταλλαγής είναι 1,138 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μετόχους – ανεξαρτήτως του ποσού συμμετοχής τους – να τοποθετηθούν.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου - Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς


Βοστόνη: Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Διαγωνιζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των καλλιστείων στο Μεξικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης