Motor Oil: Επενδυτική «καταιγίδα» ύψους 4 δισ. και 2 GW ΑΠΕ ως το 2030

Motor Oil: Επενδυτική «καταιγίδα» ύψους 4 δισ. και 2 GW ΑΠΕ ως το 2030

Επέκταση με 4.000 σημεία φόρτισης, έμφαση στην κυκλική οικονομία και στόχος το 40% των EBITDA να είναι εκτός ορυκτών καυσίμων

motor_oil
Με πυξίδα την ανάπτυξη των καθαρών μορφών ενέργειας, την επέκταση στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και την αναβάθμιση των υποδομών στα διυλιστήρια, οργανώνεται ο επενδυτικός σχεδιασμός της Motor Oil έως το 2030, απορροφώντας επενδύσεις που φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ.

Με το νέο γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα υπολογίζεται ότι το 40% της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου θα προέρχεται από δραστηριότητες εκτός ορυκτών καυσίμων ενώ για την θυγατρική και «πράσινη» MORE, προβλέπεται ετήσια λειτουργική κερδοφορία άνω των 250 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030. Στόχος όπως αναφέρθηκε είναι η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA να παραμένει κάτω του 3,5 και πάνω από το 50% των εσόδων να συνεχίσει να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

Ο επενδυτικός σχεδιασμός της Motor Oil προβλέπει την εγκατάσταση 2 GW την επόμενη 8ετία σε ΑΠΕ, την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία που υπολογίζεται να απορροφήσουν 2,5 δισ.Στο 1,5 δισ. θα ανέλθουν αντίστοιχα οι επενδύσεις για την συντήρηση και αναβάθμιση των διυλιστηρίων με επίκεντρο τη νέα μονάδα πετροχημικών για την οποία επενδύονται 160 εκατ. και θα λειτουργήσει το 2026 καθώς και τη μεγάλη επένδυση, άνω των 300 εκατ. ευρώ, στο καθαρό υδρογόνο (Blue Med).

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανάπτυξης θα ακολουθήσει ο όμιλος και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με στόχο να έχει εγκαταστήσει μέσω της θυγατρικής NRG που δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, περισσότερα από 4.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος για τον 28χρονο αρχισμηνία - «Πόσο άδικη είναι η ζωή»

Ο αρχηγός της Αγγλίας απάντησε με ρολόι €624.000 στην απαγόρευση στήριξης στους ΛΟΑΤΚΙ+

Η μεταμόρφωση της καλόγριας που κέρδισε το «Voice», άλλαξε ζωή και έγινε σερβιτόρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης