Έκανε τη διαφορά στη λήξη των συναλλαγών η Wall Street – Άνοδος 200 μονάδων για τον Dow Jones

Έκανε τη διαφορά στη λήξη των συναλλαγών η Wall Street – Άνοδος 200 μονάδων για τον Dow Jones

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έκλεισαν με απώλειες

wall_street_dow
«Άνευρη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών της Παρασκευής για τη Wall Street, με τους traders να επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν τις τοποθετήσεις μερίδας αξιωματούχων της Fed, οι οποίες αρκετές φορές είναι αντικρουόμενες, με αποτέλεσμα να προκαλεί αστάθεια στη χρηματιστηριακή αγορά.

Tην Πέμπτη, ο αξιωματούχος της Fed Τζέιμς Μπούλαρντ προέτρεψε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια, λέγοντας ότι το επίπεδο θα πρέπει να είναι υψηλότερο, για να εκπληρώσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας να είναι «επαρκώς περιοριστική», ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 200 μονάδες ή 0,6% στις 33.747 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,48% στις 3.965 μονάδες. Ο Nasdaq από την πλευρά του κατέγραψε οριακά κέρδη 0,01%, στις 11.146 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έκλεισαν με απώλειες. Ο Dow Jones και ο S&P υποχώρησαν λιγότερο από 1%, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,8%. Ωστόσο, για την ώρα, οι τρεις δείκτες έχουν θετικό πρόσημο για τον μήνα Νοέμβριο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα προβεί σε νέα παρέμβαση, η οποία όμως θα περιοριστεί στις 50 μονάδες βάσης και όχι στις 75 μονάδες βάσης, όπως συνέβη τις προηγούμενες τέσσερις φορές. Κι αυτό, διότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή επιβραδύνθηκε στο 7,7% τον Οκτώβριο από 8,2% τον Σεπτέμβριο.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα υψηλότερα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, παρότι συμβάλλουν στην αναχαίτιση των ανατιμήσεων, εντούτοις «πνίγουν» τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, με αποτέλεσμα αρκετοί αναλυτές ήδη να προειδοποιούν για τον κίνδυνο ύφεσης, κάτι το οποίο αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στα εταιρικά κέρδη.

newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ομολογία του πατέρα Αντώνιου για «μεγάλο κύμα καταγγελιών» - Δηλώνει αγανακτισμένος

Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: Δύναμη αποσταθεροποίησης η Τουρκία

Twitter: Κύμα παραιτήσεων μετά το τελεσίγραφο Μασκ - Έχασε 1.200 υπαλλήλους σε μία μέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης