Wall Street: Πιέσεις στον Dow Jones - Οι αναταράξεις στα νομίσματα και ο φόβος των επιχειρήσεων

Wall Street: Πιέσεις στον Dow Jones - Οι αναταράξεις στα νομίσματα και ο φόβος των επιχειρήσεων

Η ανακοίνωση της Fed για νέα αύξηση των επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησε τους τρεις βασικούς δείκτες σε απώλειες 4 – 5%

wall_usa
Ντόμινο αναταράξεων έχουν προκαλέσει οι αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, καθώς έχουν ταρακουνήσει και τις αξίες των νομισμάτων, με το δολάριο να ενισχύεται, γεγονός το οποίο προβληματίζει, καθώς αυτή η άνοδος μπορεί να επηρεάσει τα κέρδη των πολυεθνικών, ενώ το ευρώ έφτασε να διαπραγματεύεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002, έναντι του δολαρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι δείκτες της Wall Street βρέθηκαν και σήμερα σε πίεση, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει ο Dow Jones. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 325 μονάδες ή 1,1% στις 29.264 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,02% στις 3.655 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,6% στις 10.802 μονάδες, διαγράφοντας ενδοσυνεδριακά κέρδη 1,13%.

Η μετοχή της Match Group -μητρική εταιρεία ορισμένων από τις πιο γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών στον κόσμο (Tinder, Hinge, OkCupid και Match.com)- διαπραγματεύτηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2015. Η εταιρεία υποχώρησε κατά 2,03%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,85%, ενώ το 2ετές έχει φτάσει σε υψηλό 15 ετών, αγγίζοντας το 4,3%. Άνοδο 4,95% καταγράφει ο δείκτης φόβου VIX, φτάνοντας στις 31,4 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της Fed για νέα αύξηση των επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησε τους τρεις βασικούς δείκτες σε απώλειες 4 – 5%, με τον Dow Jones να βρίσκεται για λίγη ώρα σε bear market.


Ειδήσεις σήμερα

Μηταράκης: «Βρέχει βάρκες στον Έβρο; Δεν ξέρω πώς οι 38 βρήκαν μία βάρκα»

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ευρυτανία με τη 48χρονη - Νοσηλεύτηκε με κακώσεις λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί

«Δεν είναι η Ελλάδα η χώρα που απειλεί με casus belli» απάντησε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης