Πώς προχωρά το πλάνο αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων

Πώς προχωρά το πλάνο αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων

Στη χθεσινή ημερίδα του Υπερταμείου αναφέρθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για διαγωνισμούς σε γνωστά ακίνητα του Δημοσίου - Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το στρατόπεδο Γκόνου, οι ιαματικές πηγές, τα αεροδρόμια κ.α.

akinita
«Το θετικό είναι ότι μετά από μία δεκαετία δημοσιονομικής κρίσης κι εν συνεχεία της πανδημίας έχουμε κατανοήσει σαν κοινωνία ότι η λύση είναι περισσότερες επενδύσεις για περισσότερες δουλειές».

Η στρατηγική αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας σε αυτή τη συγκυρία τέθηκε χθες στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε το Υπερταμείο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου να εστιάζει σε τρία βασικά σημεία τη συγκέντρωση, την κατηγοριοποίηση και τη συνολική αξιοποίηση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ακίνητα του Δημοσίου:

«Στο ελληνικό Υπερταμείο έχουμε ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό στο real estate σε σχέση με αντίστοιχους φορείς άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Πορτογαλία, Ισπανία κ.α.) γι’ αυτό και ο κλάδος των ακινήτων είναι ιδιαίτερης σημασίας. Πλέον έχουμε ξεκινήσει να «μετράμε» την περιουσία αυτή», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την πρόσληψη συμβούλου που θα αξιολογήσει και θα προτείνει τρόπους αξιοποίησης των 500 πιο ώριμων ακινήτων της θυγατρικής Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με την προοπτική ένταξης επιπλέον 500 ακινήτων, από τη μεγάλη «δεξαμενή» των χιλιάδων δημοσίων ακινήτων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Ο Μπάιντεν μιλάει για το όνειρό του να εξαλείψει τον καρκίνο μια για πάντα

Η Ζεντάγια αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός σε δραματική τηλεοπτική σειρά για την ερμηνεία της στο Euphoria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης