NOVA: «Τώρα ξεκινά ο ανταγωνισμός στα telecoms» -Τι σηματοδοτούν οι επενδύσεις για ανάπτυξη δικτύου 10 Gigabit

NOVA: «Τώρα ξεκινά ο ανταγωνισμός στα telecoms» -Τι σηματοδοτούν οι επενδύσεις για ανάπτυξη δικτύου 10 Gigabit

Επενδυτικό σχέδιο για κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) σε 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις στο 70% των περιφερειών της Ελλάδας

nova2
Τους βασικούς άξονες του επενδυτικού πλάνου της Nova, μέλος του τηλεπικοινωνιακού ομίλου United Group, το οποίο θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 και την στρατηγική για την ανάπτυξη υποδομών εθνικής σημασίας, δημιουργώντας το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH), παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη η CEO του Ομίλου United Group, Victoriya Boklag, o πρόεδρος του ΔΣ της Nova και πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη, Νίκος Σταθόπουλος, και ο CEO της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Η United Group (UG) μετά την εξαγορά της Nova αρχικά και στη συνέχεια της WIND Ελλάς έχει δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό πόλο στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, με περίπου 5 εκατομμύρια συνδρομητές και πανελλαδικό δίκτυο που υπερβαίνει τα 200 καταστήματα. Η Nova στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G). Στο πλαίσιο αυτό, η Νοva θα αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Με την επένδυση αυτή οι επικεφαλής του Ομίλου ανέφεραν πως η Nova θα εγκαταστήσει υποδομές για το μέλλον, με την ανάπτυξη 22.000 χιλιομέτρων οπτικών ινών νέας γενιάς, που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες για υπερυψηλές ταχύτητες. Μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο οι συνδρομητές της Nova θα έχουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH), οι τιμές των οποίων θα ανακοινωθούν τότε .

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πέθανε στα 96 της χρόνια


Τουρκική προβοκάτσια οι μετανάστες στον Έβρο: Δεν εντοπίστηκε ούτε ένας σε ελληνική νησίδα

Ελισάβετ: «Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» - Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για τη διαδοχή της βασίλισσας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης