Ρεύμα - ΥΠΕΝ: Παράταση για την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου

Ρεύμα - ΥΠΕΝ: Παράταση για την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος Αυγούστου

Στις 25 Ιουλίου αντί για τις 10 του μήνα, οι ανακοινώσεις - Επιστολή Σκρέκα για μετάθεση Ημερομηνίας των χρεώσεων Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για το μήνα Αύγουστο 2022

reyma
Στην μετάθεση του χρόνου καθορισμού των τιμολογίων ρεύματος για τις 25 Ιουλίου αντί για τις 10 του ίδιου μήνα, προχωρεί το ΥΠΕΝ προκειμένου να διευκολύνει τους προμηθευτές ενέργειας.

Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από την 1 Αυγούστου, την τελευταία μέρα κάθε μήνα, οι εταιρείες οφείλουν να καταθέσουν το κόστος των τιμολογίων τους για τον μεθεπόμενο μήνα και βάσει αυτών να τιμολογήσουν τους πελάτες τους. Κατ΄εξαίρεση για αυτό το μήνα, είχε προγραμματιστεί για την, η υποβολή των σχετικών στοιχείων να γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο ο περιορισμένος χρόνος, σε συνδυασμό με το ράλι τιμών που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο τις τιμές χονδρεμπορικής κρίθηκε ότι απαιτεί περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

Με επιστολή που εστάλη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, ο σχεδιασμός μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή που εστάλη από τον κ. Σκρέκα στους προμηθευτές ενέργειας.

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 138 του ν. 4951/2022 (ΦΕΚ Α’ 129/04.07.2022), σχετικά με τη Θέσπιση έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και ειδικότερα της παρ. 2, οι Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν σε μηνιαία βάση και σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους, έως το τέλος του δεύτερου μήνα (Μ-2) πριν από τον μήνα εφαρμογής (Μ), τις πάγιες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σκέλος ισχύος και ενέργειας που εφαρμόζονται στα τιμολόγια προμήθειας της παρ. 1 του ανωτέρω άρθρου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρ. 4 περ. (β) του ίδιου άρθρου για την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η ανακοίνωση των χρεώσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διενεργείται έως την 10η Ιουλίου 2022, ημερομηνία η οποία θα παρέλθει μεθαύριο και δε δίνει τη δυνατότητα στους προμηθευτές να ανακοινώσουν έγκαιρα τις χρεώσεις προμήθειας των νέων τιμολογίων.

Κλείσιμο
Υπό το ανωτέρω πρίσμα και για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία η μετάθεση της ημερομηνίας ανακοίνωσης των σχετικών χρεώσεων προμήθειας ειδικότερα για την πρώτη περίοδο εφαρμογής έως την 25η Ιουλίου 2022. Για το σκοπό αυτό έχει δρομολογηθεί ήδη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικά τροχαία σε Κηφισό και Νέα Φιλαδέλφεια - Νεκροί ένας 22χρονος και ένας 25χρονος

Σίνζο Άμπε: Η στιγμή που τον πυροβολούν πισώπλατα κατά τη διάρκεια ομιλίας του - Δίνει μάχη για τη ζωή

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το επίσημο photo album από τη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους στη Βενετία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης