Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το επίσημο photo album από τη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους στη Βενετία

Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το επίσημο photo album από τη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους στη Βενετία

Οι 300 VIP καλεσμένοι, οι εμφανίσεις haute couture Valentino, τα δείπνα με αστέρια Μichelin, η Αννα Βίσση, η κολυμπήθρα του 1800 και ο βασιλικός διάκοσμος από τον διασημότερο event planner της Ευρώπης

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vaftisi_kousta_xr
Ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η σύζυγός του Δήμητρα φημίζονται για την αγάπη τους για την τέχνη, την εμμονή τους στην τελειότητα και την ανεξάντλητη φαντασία τους, γι’ αυτό άλλωστε βρίσκονται πίσω από τα ωραιότερα καλέσματα. Αυτή τη φορά, όμως, με αφορμή τη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους Στεφανίας, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, διοργανώνοντας ένα παραμυθένιο τριήμερο στη Βενετία, το περασμένο Σαββατοκύριακο.
vaftisi_gala_in__2_

Τα προσκλητήρια, που παρέπεμπαν σε έργο τέχνης και σχεδιάστηκαν στην Ιταλία, είχαν φτάσει στα χέρια των 300 αυστηρά επιλεγμένων καλεσμένων (μέλη της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής και εφοπλιστικής αφρόκρεμας) μήνες πριν και όλοι είχαν σπεύσει από νωρίς να ανταποκριθούν.
vaftisi_gala_in__3_
Οι περήφανοι γονείςκαι η νεοφώτιστη Στεφανία
vaftisi_gala_in__4_
H αδελφή της Δήμητρας Κούστα, Τάνια Μέρμηγκα

Κλείσιμο
Το σχέδιό τους, που ήταν στα πρότυπα των προσκλήσεων που στέλνουν σημαντικοί οίκοι μόδας, όπως ο Dior και η Chanel ήταν επιλογή της Δήμητρας Κούστα: μέσα από ένα χρυσό κουτί πρόβαλε μια τρίπτυχη κατασκευή που απεικόνιζε ένα υπέροχο βενετσιάνικο palazzo. Η ιδέα ανήκει στον Βιντσέντσο Ντασκάνιο, τον διασημότερο event planer του κόσμου.
vaftisi_gala_in__5_
Νονά ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού Χριστιάνα Καίσαρη
vaftisi_gala_in__6_
Κώστας Καίσαρης, Δήμητρα Κούστα
vaftisi_gala_in__7_
Οι εντυπωσιακές μαμά και κόρη, Kατερίνα Ασκούνη και Δήμητρα
vaftisi_gala_in__12_
Η νεοφώτιστη Στεφανία δέχεται τις ευλογίες του ιερέα

Ο Ιταλός καλλιτέχνης επιμελείται τα events μεγάλων οίκων, όπως οι Gucci, Louis Vuitton, Salvatote Ferragamo και Elisabetta Franchi, και σε συνεργασία με τη σταρ του είδους Φαίη Βαλλίδη, δημιουργεί μοναδικά σκηνικά που γίνονται σημείο αναφοράς. Στη βάφτιση της Στεφανίας Κούστα, μάλιστα, ο Ντασκάνιο έδωσε ρεσιτάλ φινέτσας και πρωτοτυπίας.
vaftisi_gala_in__11_
Στον παραμυθένιο στολισμό της εκκλησίας τα λουλούδια ξεκινούσαν από την είσοδο και έφταναν μέχρι την κολυμπήθρα

Οι περισσότεροι καλεσμένοι έφτασαν στη Βενετία με ειδικά ναυλωμένη από την οικογένεια πτήση της Aegean, την περασμένη Παρασκευή, και διέμειναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία, γνωστά αρχοντικά της πόλης. Η Δήμητρα και ο Γιάννης Κούστας, που βρίσκονταν εκεί αρκετές μέρες νωρίτερα, διέμεναν στο σκάφος τους, το υπέροχο «Belita».
vaftisi_gala_in__8_
vaftisi_gala_in__9_
vaftisi_gala_in__10_
Από πάνω προς τα κάτω: Τα ρούχα της νεοφώτιστης επιμελήθηκε ο οίκος Celia Kritharioti. Η κολυμπήθρα στον Αγιο Γεώργιο χρονολογείται στο 1800. Ο εντυπωσιακός σταυρός ήταν από το κοσμηματοπωλείο Κessaris.

Αν και οι εμφανίσεις όλων των καλεσμένων απέτιαν φόρο τιμής στην υψηλή ραπτική, η οικοδέσποινα ήταν η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα του τριημέρου, επιλέγοντας αποκλειστικά custom made δημιουργίες haute couture Valentino, τις οποίες συνδύασε άψογα με ένα αριστοκρατικό σινιόν. Λέγεται μάλιστα ότι στα ραντεβού για τις πρόβες της στο ατελιέ του Valentino, ο μεγάλος μόδιστρος ήταν παρών - παρότι δεν το συνηθίζει.
vaftisi_gala_in__13_
Valentino επέλεξε και η Αρετή Δαλακούρα ενώ το χτένισμα επιμελήθηκε ο Μάικλ Χαραλάμπους που εδρεύει στο Λονδίνο

Ενα μαγικό τριήμερο

Οι εκδηλώσεις για τη βάφτιση της Στεφανίας Κούστα -το όνομα επιλέχθηκε από τους γονείς της, επειδή τους άρεσε- ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Arsenale di Venezia, όπου οι καλεσμένοι κατέφταναν με πλοιάρια. Στην προβλήτα τούς υποδέχονταν με παγωμένο Bellini, το ποτό που έκαναν μόδα τα διάσημα «Cipriani» και «Harry’s Bar», ενώ στο φινετσάτο σκηνικό κυριαρχούσαν τα λουλούδια και οι φουτουριστικές εναέριες κατασκευές.
vaftisi_gala_in__14_
Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Αρετή Δαλακούρα, Δήμητρα Κούστα (με Valentino haute couture)
vaftisi_gala_in__15_
Μαριέττα Χρουσαλά, Βερόνικα Πάστρα
vaftisi_gala_in__16_
Kατερίνα και Νινέττα Βαφειά

Το εκλεπτυσμένο μενού, που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Τσίκο Σερέα, σεφ του φημισμένου εστιατορίου «Da Vittorio» στο Μιλάνο, περιλάμβανε από θησαυρούς της θάλασσας και δημιουργικό ριζότο μέχρι ταρτάρ, ενώ υπήρχε και ένα τραπέζι με διάσημα ιταλικά τυριά. Οι καλεσμένοι απολάμβαναν τα υπέροχα εδέσματα καθισμένοι σε αναπαυτικούς καναπέδες, υπό τη μουσική υπόκρουση μιας μπάντας από την Ιταλία. Παράλληλα, οι Jordan Makarof και George Santamouris (Wedtime Stories) αποτύπωναν φωτογραφικά τις όμορφες στιγμές.
vaftisi_gala_in__18_
Ο υπέροχος διάκοσμος ήταν ό,τι πιο φίνο και πρωτότυπο βάζει ο ανθρώπινος νους
vaftisi_gala_in__19_
Η Αννα Βίσση με Vrettos Vrettakos και η Δήμητρα Κούστα με Valentino haute couture

Η βραδιά έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν στη σκηνή ανέβηκε η Αννα Βίσση φορώντας μια ολόσωμη φόρμα με κρόσσια διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου. Η Δήμητρα Κούστα, η Αρετή Δαλακούρα, η Σήλια Κριθαριώτη και η Ράνα Ζέιν ήταν μερικές από τις κυρίες που χόρεψαν με τις επιτυχίες της Ελληνίδας σταρ. Η στιγμή, όμως, που δημιούργησε τα περισσότερα insta stories ήταν όταν ο Γιάννης Κούστας ανέβηκε στη σκηνή κατόπιν προτροπής της τραγουδίστριας, για να συνοδεύσει στο πιάνο την ερμηνεία της στο διάσημο τραγούδι της «Δώδεκα».
vaftisi_gala_in__20_
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν η Αννα Βίσση κάλεσε τον Γιάννη Κούστα να ανέβει στη σκηνή για να τη συνοδεύσει στο πιάνο. Τα στιγμιότυπα έγινα viral στα social media
vaftisi_gala_in__21_

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, τελέστηκε η πολυαναμενόμενη βάφτιση της μικρής Στεφανίας. Ο στολισμός στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τις πανέμορφες συνθέσεις λουλουδιών, που ξεκινούσαν από την είσοδο και έφταναν μέχρι την ιστορική κολυμπήθρα του 1800, ήταν σαν βγαλμένος από παραμύθι. Οι καλεσμένοι, που κατέφθαναν σε ομάδες με τα Riva και τις γόνδολες, επέλεγαν ως welcome drink φρέσκια λεμονάδα ή νερό αρωματισμένο με βασιλικό.
vaftisi_gala_in__22_
Χρυσιάννα Ανδριοπούλου, Ετα Σαμαρά, Ιωάννα Τσικοπούλου, Βαλερί Μέιερ Αλμπάντα, Νάντια Θεοχαράκη, Χάλα Χούρι
vaftisi_gala_in__26_
Οι Ράνα και Ριάντ Ζέιν με τους Πόλυ και Σοφία Χατζηιωάννου
vaftisi_gala_in__27_
Η Αναστασία Καίσαρη με τον σύζυγό της Τόμας Πέρσι

Η νονά Χριστιάνα Καίσαρη έλαμπε μέσα στη λευκή δημιουργία της Celia Kritharioti, η οποία επιμελήθηκε και τα βαφτιστικά ρούχα της νεοφώτιστης. Ο σταυρός, τα μαρτυρικά και οι μπομπονιέρες είχαν όλα την υπογραφή Kessaris. Στο επίσημο δείπνο επέλεξε μια δημιουργία του οίκου Dior.
Η συγκίνηση της Κατερίνας Ασκούνη, μητέρας της Δήμητρας Κούστα, ήταν εμφανής. Οπως και του ζεύγους Κούστα, που σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου είχαν κοντά τους την πρωτότοκη κόρη τους Κατερίνα.
vaftisi_gala_in__24_
vaftisi_gala_in__28_
Ο διάκοσμος από χιλιάδες λουλούδια
vaftisi_gala_in__25_
Μιχάλης Χανδρής, Γιάννης Κούστας
vaftisi_gala_in__29_
Ράνια και Δημήτρης Φιλίππου
vaftisi_gala_in__30_
Σίλια Κριθαριώτη, Αρετή Δαλακούρα

Το βράδυ του Σαββάτου η πρόσκληση υποδείκνυε black tie. Ο χώρος που επιλέχθηκε για τη δεξίωση ήταν το Palazzo Scuola Grande Di San Rocco, ένα από τα κορυφαία παλάτια του κόσμου με μεγαλειώδεις τοιχογραφίες του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου Τιντορέτο.

Στον αριστοκρατικό διάκοσμο πρωταγωνιστούσαν άλλη μία φορά τα λουλούδια: από τις τεράστιες συνθέσεις που υποδέχονταν τους καλεσμένους στην είσοδο μέχρι τα περίπου 80 στολισμένα σκαλιά του Palazzo που φιλοξένησε το Christening Dinner. Στο κοκτέιλ που προηγήθηκε οι καλεσμένοι απόλαυσαν την υπέροχη φωνή του Μάριου Φραγκούλη σε κλασικά κομμάτια.
vaftisi_gala_in__31_
Θεόδωρος και Ελίνα Φέσσα
vaftisi_gala_in__32_
Ηλίας Κοκοτός, Χριστιάνα Καίσαρη
vaftisi_gala_in__33_
Εμιλυ και Χάρης Βαφειάς
vaftisi_gala_in__39_
Το κατάφορτο από λουλούδια αλλά και γόνδολες δέντρο αποκάλυπτε στους καλεσμένους πού κάθονται

Οι μικρές χάρτινες γόνδολες που κρέμονταν από ένα πολύχρωμο δέντρο υποδείκνυαν στους καλεσμένους το τραπέζι όπου θα κάθονταν. Ασημένια μαχαιροπίρουνα, πορσελάνες και βάζα Murano με κόκκινα λουλούδια συνέθεταν το εντυπωσιακό art de la table του επίσημου δείπνου.
vaftisi_gala_in__34_
Ο Μάριος Φραγκούλης τραγούδησε στο cocktail πριν από το δείπνο
vaftisi_gala_in__35_
Ορχήστρα έπαιζε κλασική μουσική
vaftisi_gala_in__36_
Το ζευγάρι διανύει μια από τις πιο ευτυχισμένες φάσεις της ζωής του
vaftisi_gala_in__37_
Το art de la table του επίσημου δείπνου ξεπέρασε ακόμη και βασιλικά καλέσματα

Το μενού υψηλής γαστρονομίας είχε ως πρώτο πιάτο καπουτσίνο σουπιάς, ως δεύτερο risotto passi d’oro, ενώ το κυρίως ήταν καβουρδισμένος αστακός με τραγανή σαλάτα, κάνναβη και καπνιστή πάπρικα. Για επιδόρπιο οι καλεσμένοι απόλαυσαν σοκολάτα, φουντούκι και καφέ.
vaftisi_gala_in__38_
Ο Πόλυς και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου με την κόρη τους
vaftisi_gala_in__40_
Ανδρέας και Αννυ Πετράκη, Νίνα Γιανκόφσκι και Θέμης Πετράκης
vaftisi_gala_in__41_
Βασιλίνα Φλωρίδη, Ειρήνη Νταϊφά
vaftisi_gala_in__42_
Μάριος και Δέσποινα Κάτσικα

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η Δήμητρα και ο Γιάννης Κούστας φρόντισαν να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους με όλους τους καλεσμένους και να τους ευχαριστήσουν έναν-έναν προσωπικά που παραβρέθηκαν σε μια τόση σημαντική ημέρα για την οικογένειά τους.
vaftisi_gala_in___2_
Γιώργος και Ανούσκα Ραφαήλ
vaftisi_gala_in___3_
Αλέξανδρος και Ετα Σαμαρά
vaftisi_gala_in___4_
Ελσα Πατσαδέλη, Γιώργος Μαργαρώνης
vaftisi_gala_in___5_
Οικογένεια Μαυρή
vaftisi_gala_in___6_
Η Βαλερί Μάιερ Αλμπάντα με την κόρη της Γιασμίν

Το εορταστικό τριήμερο έκλεισε με το αποχαιρετιστήριο brunch της Κυριακής στην Terrazza του εμβληματικού ξενοδοχείου «Danieli» με θέα τις γόνδολες. O Γιάννης Κούστας κρατούσε ευτυχισμένος στην αγκαλιά του τη νεοφώτιστη κόρη του, ενώ η Δήμητρα ανταποκρινόταν με σεμνότητα στα κομπλιμέντα των καλεσμένων της για την άψογη διοργάνωση του καλέσματος που ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά ◆
vaftisi_gala_in___7_
Μαριέττα Χρουσαλά, Λέων Πατίτσας
vaftisi_gala_in___8_
Σιμόν ντε Πουρί,Κάρολ Ασερ
vaftisi_gala_in___9_
Φάνη Πετραλιά
vaftisi_gala_in___1_
Μαρίλη Γλύπτη-Κανελλάκη, Φραγκίσκος Κανελλάκης


Δείτε βίντεο: Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το επίσημο photo album από τη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους στη Βενετία
Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το επίσημο photo album από τη βάφτιση της δεύτερης κόρης τους...



Ειδήσεις σήμερα:

Μάλια: Ξανάσμιξε με την κόρη του ο 62χρονος Βρετανός - «Τους έλεγα από την αρχή ότι όλο αυτό ήταν αθώο»

Πυροβόλησαν πισώπλατα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ενώ έδινε ομιλία - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός 25χρονος έπειτα από τροχαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ