Έξι χρόνια για μια τουριστική επένδυση στην είσοδο της Λευκάδας

Έξι χρόνια για μια τουριστική επένδυση στην είσοδο της Λευκάδας

Το Τουριστικό Περίπτερο αποτελεί την πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στη Λευκάδα και παραμένει εγκαταλελειμμένο - Ποιοι και γιατί αντιδρούν στην αξιοποίησή του

τουριστικο-περιπτερο-τωρα4-1280x824
Όταν προ εξαετίας, την περίοδο 2016-17 ξεκίνησε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το δήμο της Λευκάδας η διαδικασία για τη μέσω διαγωνισμού παραχώρηση των εγκαταλελειμμένων, πρώην λουτρικών εγκαταστάσεων που είχαν κατασκευαστεί από τον ΕΟΤ στην δεκαετία του ’70 η πλειοψηφία των Λευκαδιτών αισθάνθηκε ανακουφισμένη, αφού η παραχώρηση αυτή θα οδηγούσε στο να αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής γύρω από το Κάστρο της Αγ. Μαύρας που ταυτόχρονα αποτελεί την είσοδο στο νησί και την πρώτη εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στην Λευκάδα είτε οδικά είτε από την θάλασσα.

Ο χώρος αυτός -το «Τουριστικό Περίπτερο» όπως είναι γνωστό- παρέμεινε για δεκαετίες εγκαταλελειμμένος με αποτέλεσμα να καταλήξει σε σκουπιδότοπο με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις αυτές, να απωθούν κάθε επισκέπτη, είτε είναι ντόπιος είτε -πολύ περισσότερο- αν είναι τουρίστας.

Αυτό άλλωστε ήταν το κυριότερο ερέθισμα για τη δημοτική αρχή εκείνης της περιόδου, για την εκκίνηση της διαδικασίας παραχώρησης που βρήκε σύμφωνες και σχεδόν όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε όσο γρήγορα ήλπιζε ο τότε δήμαρχος της Λευκάδας κι έτσι συνεχίστηκε από τη νέα δημοτική αρχή (του νυν δημάρχου κ. Χαράλαμπου Καλού) και τη νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, για να προκύψει εντέλει ως παραχωρησιούχος η εταιρεία Notion, η οποία έχει αναπτύξει το τουριστικό brand με την επωνυμία ‘’Kensho Hotels & Villas’’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης