Χρηματιστήρια: Πτωτικά οι ευρωαγορές μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εν αναμονή της Fed

Χρηματιστήρια: Πτωτικά οι ευρωαγορές μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εν αναμονή της Fed

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει σήμερα τα επιτόκια για δεύτερη φορά από το 2018 - Απώλειες στις αγορές της Ασίας

borsa
Με μικρές μεταβολές άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την κρίσιμη απόφαση της αμερικανικής Fed σήμερα για τα επιτόκια. Στο μεταξύ, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κατά της Ρωσίας από την ΕΕ, οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό πρόσημο

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 0,2% λίγο μετά το άνοιγμα, ενώ τώρα σημειώνει απώλειες 0,27% στις 445.98 μονάδες. Οι μετοχές του τομέα ΜΜΕ σημειώνουν άνοδο 1%, ενώ ο τομέας πρώτων υλών υποχωρεί κατά 1,5%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,32%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,14%, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,16%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,20% και ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,19%.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια σήμερα το απόγευμα. Οι αγορές αναμένουν ότι θα αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5%, με στόχο την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ενώ θα ανακοινωθεί σχέδιο μείωσης του ισολογισμού της αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Κλείσιμο
Σήμερα συνεχίζεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων από μια σειρά μεγάλων εταιρειών, όπως οι Volkswagen, UniCredit, Enel, Siemens Healthineers, Fresenius και TeamViewer.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την ώρα που η Ευρώπη ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας και ενώ οι Ρώσοι συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Ουκρανίας. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ευρώπη αποφάσισε τη σταδιακή κατάργηση της εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου και των προϊόντων διύλισης πετρελαίου.

Απώλειες στην Ασία

Πτωτικά κινήθηκαν νωρίτερα οι ασιατικές αγορές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,13% καθώς οι μετοχές των Tencent και Alibaba να χάνουν από 3%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε απώλειες 0,22%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έχασε 0,16%. Οι αγορές στην Κίνα και την Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικών αργιών.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,26%.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ντινόπουλο

Οι φιλορώσοι στην Υπερδνειστερία κατηγορούν την Ουκρανία για νέα επίθεση με UAV

Άστατος ο καιρός και σήμερα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης