Eurogroup: Βουτηγμένη στην ύφεση η Ευρώπη στο β΄τρίμηνο - Πότε ελπίζουν σε ανάπτυξη

Eurogroup: Βουτηγμένη στην ύφεση η Ευρώπη στο β΄τρίμηνο - Πότε ελπίζουν σε ανάπτυξη

Μαρτυρική «ανηφόρα» με την ακρίβεια στα ύψη για έναν μήνα τουλάχιστον – Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα φανεί αν θα έχουμε ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του 2022 - Οι 6 εβδομάδες που θα κρίνουν τα πάντα για την ελληνική οικονομία - Μηνύματα από Αθήνα ότι υπάρχει «επόμενη μέρα»

Eurogroup
Ο «Γολγοθάς» είναι ακόμα μπροστά, καθώς προδιαγράφεται ένα συνολικά αρνητικό για την οικονομία 2ο τρίμηνο και με την ακρίβεια στα ύψη, όπως παραδέχονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Το χθεσινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο κατέδειξε πως ελπίδα για «Ανάσταση» υπάρχει ακόμα, αλλά στο β΄ εξάμηνο της χρονιάς αφού:

· ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, επέμεινε πως το 2022 η ΕΕ θα έχει ανάπτυξη, έστω και αν είναι κατώτερη του 4% που είχε προβλέψει η Επιτροπή στις αρχές Φεβρουαρίου

· η Ευρώπη δεν θα πέσει σε οικονομική ύφεση αλλά, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, «ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει πολύ περισσότερο την ευρωπαϊκή οικονομία, απ’ ό,τι την παγκόσμια» και «οι αναλυτές αναμένουν ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2022 θα έχει αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη».

Μέχρι και τα μέσα Μαΐου οι ανατροπές θα είναι απανωτές. Τότε θα φανεί όμως αν Ελλάδα και Ευρώπη μπορούν να προσβλέπουν σε …«επιπέδωση» του τιμάριθμου στο β΄εξάμηνο -ή και σε «διόρθωση» των υπερβολικών τιμών και των προβλημάτων που γεννούν. Κάθε άλλη εξέλιξη πάντως, θα θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ανάπτυξη, όχι μόνον στην χώρα μας αλλά στην Ευρώπη ολόκληρη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

Ειδήσεις σήμερα

Στον ΟΗΕ σήμερα η σφαγή στην Μπούτσα – Nέες κυρώσεις ετοιμάζει η σοκαρισμένη Δύση

Στη φυλακή η Πισπιρίγκου: Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τους θανάτους των τριών παιδιών

Καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης