Τι φέρνει και τι σημαίνει η απρόσμενη αναβάθμιση από τη DBRS

Τι φέρνει και τι σημαίνει η απρόσμενη αναβάθμιση από τη DBRS

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022 συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά τόσο το εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό – Ποιες ανησυχίες παραμένουν

anaptixi_oikonomia_art
Ανάπτυξη ρεκόρ 8,3%, ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 40 δισ. και πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ φέρνουν αναβαθμίσεις για την Ελλάδα και ωθούν την οικονομία προς την επενδυτική βαθμίδα, παρά τον πόλεμο, την ενεργειακή κρίση και τη διεθνή αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας που παραμένει σε ανάπτυξη παρά την γεωπολιτική, ενεργειακή και εφοδιαστική στην Ευρώπη, φαίνεται συνεχίζουν να παράγουν οικονομικό αποτέλεσμα και να κρατούν «πάνω από το νερό» τη χώρα.

Η αναβάθμιση από τον Οίκο Αξιολόγησης DBRS από “ΒΒ” σε “ΒΒ high” στέλνει ένα ισχυρό σήμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία κλυδωνίζεται υπό το βάρος των εξελίξεων στην Ουκρανία και των κυρώσεων στη Ρωσία. Και η Ελλάδα γίνεται για άλλη μια φορά ένα «θετικό αφήγημα» εν καιρώ πολέμου, ή και από πριν να ξεσπάσει ακόμα ο πόλεμος στην Ουκρανία: με τη θετική ολοκλήρωση της 13ης αξιολόγησης, με την έγκρισή της εν συνεχεία από το Eurogroup, με την ολική προεξόφληση του ΔΝΤ και, από σήμερα, με την ανακοίνωση Αναβάθμισης για κράτος-μέλος της Ευρωζώνης.

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Το ένα παιδί μιλάει από τον τάφο του» - Θέμα χρόνου οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στάσιμες οι διαπραγματεύσεις, μάχες στη Μαριούπολη, επιμονή Ζελένσκι για συνάντηση με Πούτιν

Ντέμης Νικολαΐδης-Κατερίνα Παναγοπούλου: Κι όμως είναι μαζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης