e- EΦΚΑ: Στελέχη από την αγορά στις γενικές διευθύνσεις και νέοι μέθοδοι management

e- EΦΚΑ: Στελέχη από την αγορά στις γενικές διευθύνσεις και νέοι μέθοδοι management

Το βασικό σκεπτικό είναι να υιοθετηθούν νέες μέθοδοι management προκειμένου να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις

efkas
Tομές με στόχο την ευελιξία και τη λήψη ταχύτερων αποφάσεων προβλέπει σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το βασικό σκεπτικό είναι να υιοθετηθούν νέες μέθοδοι management προκειμένου να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις.

Σ΄αυτό το πλαίσιο θα προβλέπεται η απόσπαση και μετάταξη υπαλλήλων που δεν αποδίδουν σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί και η αντικατάστασή τους από άλλους.

Επίσης θα μπορούν να επιλέγονται διευθυντικά στελέχη από τον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε επιτελικές θέσεις τα οποία θα συνάπτουν τριετή σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις είναι οι γενικές διευθύνσεις τις οποίες εξετάζεται να αναλάβουν ιδιώτες. Η Γενική διεύθυνση Συντάξεων, Εισφορών και Πληροφορικής. Η αμοιβή των στελεχών θα διαφέρει από αυτή που λαμβάνουν τα διευθυντικά στελέχη του δημοσίου τομέα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Βασικός άξονας των αλλαγών θα είναι το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ το οποίο αναμένεται να αναλάβει ιδιωτική εταιρία συμβούλων. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η λειτουργική ενοποίηση 388 οργανικών μονάδων των πρώην ασφαλιστικών ταμείων σε 158. Σύμφωνα με τον τελικό σχεδιασμό, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του Οργανογράμματος τους πρώτους μήνες του 2022, θα λειτουργούν πανελλαδικά, αντί των ανωτέρω 388 μονάδων τ. ΦΚΑ, 12 Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ), 119 Τοπικές Διευθύνσεις και 27 Αποκεντρωμένα Τμήματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει επίσης αλλαγές στο σύστημα προμηθειών ώστε να γίνει πιο ευέλικτο.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο ενεργοποίησης Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του ΕΦΚΑ με έμπειρα στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του ΕΦΚΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών - Θα δίνεται το 1/3 της δόσης

Το ντιμπέιτ του Κινήματος Αλλαγής: Παιχνίδι κέντρου και πρόβες β' γύρου

Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης