Η ΔΕΗ τα «σηκώνει όλα», η Αtticabank βρήκε (επιτέλους) γαμπρό, η ELPEDISON καράβια και ο Στεφάτος υδρογονάνθρακες

Η ΔΕΗ τα «σηκώνει όλα», η Αtticabank βρήκε (επιτέλους) γαμπρό, η ELPEDISON καράβια και ο Στεφάτος υδρογονάνθρακες

Χαίρετε! Σήμερα αναμένονται τα… σπουδαία στο ΚΙΝΑΛ και με την επιστροφή του ΓΑΠ από την Πόλη θα μάθουμε αν όντως το έχει αποφασίσει να «εκτεθεί» στην εκλογική βάσανο (και να παιδέψει και το κόμμα του).

DARKROOM_ROOM_FIN
Στο μεταξύ, ρωτάω στο Μ.Μ. την πηγή μου «εσείς τι λέτε εκεί» για τις εξελίξεις και παίρνω την αφοπλιστική απάντηση «έχουμε μείνει ενεοί και κεχηνότες» (εις την απλή ελληνική… κάγκελο) δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα ξαναπάει πίσω μια δεκαετία όλο το σκηνικό, λένε. Και αναμένουν τον τελικό χρησμό της «Πυθίας Γιώργος», που λογικά θα μιλήσει σήμερα αν και αύριο μέρα είναι, όπως και… κάθε μέρα είναι γιορτή για τον αρχηγό – δεν βλέπω να πιέζεται από ημερομηνίες και deadlines.

Περιμένουν, βέβαια, να δουν όχι μόνο αν θα κατέβει ο ΓΑΠ, αλλά και αν θα εκλεγεί, γιατί δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι θα ξεχυθούν τα λαϊκά ποτάμια στις κάλπες να τον αποθεώσουν. Αρκούντως μπερδεμένος (ε, και δικαίως αυτή τη φορά) μου λένε αρμοδίως ότι είναι και ο Τσίπρας ο οποίος ζητεί πληροφόρηση από έγκυρη πηγή (μιλάει με αυτήν και ο ίδιος, αλλά και ο ΓΑΠ) για το τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, μετρώντας βέβαια αν τελικά αυτό ευνοεί ή όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλύτερα να παίξει Τζόκερ, πιο εύκολα θα βρει άκρη!

Πάμε τώρα στα σοβαρά και στενάχωρα: Ρεκόρ κατέγραψε η τιμή χονδρικής ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, καθώς χθες διαμορφώθηκε στα 253,33 ευρώ η μεγαβατώρα, που είναι η υψηλότερη πανευρωπαϊκά.

Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο χονδρικής τιμής στην Ευρώπη (+8,5%), ενώ σχετικά κοντά, αλλά κάτω από το ελληνικό ρεκόρ, κινούνται η Ιταλία και η Κροατία, με 252 και 250 ευρώ αντίστοιχα. Εκατό ευρώ χαμηλότερα, στα 153,46 ευρώ κινείται η χονδρική τιμή ρεύματος στη Γερμανία.

Χαρακτηριστικό της ανεξέλεγκτης ανόδου της τιμής ρεύματος στη χώρα μας είναι ότι, στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, η μέγιστη τιμή έφτασε τα 344 ευρώ τη μεγαβατώρα. Σήμερα η τιμή που ανοίγει η μεγαβατώρα στο Χρηματιστήριο είναι στα 228,23, με τις αντίστοιχες τιμές στην Πολωνία να πέφτουν στα 80 ευρώ και στη Γερμανία στα 60 ευρώ. Με τις υγείες μας.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης