Τι συμβαίνει στα deals Εθνικής Ασφαλιστικής και CVC, Στασινόπουλου και Orsted, ΑΝΕΚ και Attica – Ένας χρόνος Dark Room, γιορτάζουμε… δεν γκρινιάζουμε

Τι συμβαίνει στα deals Εθνικής Ασφαλιστικής και CVC, Στασινόπουλου και Orsted, ΑΝΕΚ και Attica – Ένας χρόνος Dark Room, γιορτάζουμε… δεν γκρινιάζουμε

Χαίρετε! Η σκιά της ενεργειακής κρίσης και τι θα σημαίνει αυτό για την Ευρώπη, αλλά και στα καθ’ ημάς στην Ελλάδα είναι το μεγάλο ζητούμενο, το μέγα θέμα που προκαλεί άγχος και ανησυχία παντού σ’ όλον τον κόσμο.

DARKROOM_ROOM_FIN
Λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές -λένε οι ειδικοί- πλην της ικανοποίησης του Πούτιν, δηλαδή να τον αφήσουν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί να λειτουργήσει τον Nord Stream 2 που υποστηρίζει ότι έχει κοστίσει περί τα 10 δισ. ευρώ και να καθυστερήσουν και οι Ευρωπαίοι τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια για… κάνα δυο χρόνια.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της Λαγκάρντ -ότι δεν θα τραβήξει μετά τα Χριστούγεννα- έγιναν από τα think tanks τώρα… Πάσχα κι ας ελπίσουμε να σταματήσει κάπου εκεί γιατί σίγουρα η ανάκαμψη και στην Ελλάδα θα επηρεαστεί.

Η εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου και του ρεύματος, εκτός όλων των άλλων παρεπόμενων, επηρεάζει δριμύτατα και τους ιδιώτες παρόχους στην ελληνική αγορά, ήδη δυο εξ αυτών (που δεν είναι παραγωγοί, για να μπορούν να αντέξουν) βρίσκονται στο κόκκινο. Μιλάμε για γνωστά επιχειρηματικά ονόματα στην αγορά και χρειάζονται επειγόντως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ή ένα deal εξαγοράς ή συγχώνευσης με έναν από τους μεγάλους παίκτες. Για την ώρα, δεν φαίνεται να ρίχνουν… στα σοβαρά τις οικονομικές τους απαιτήσεις για να εξαγοραστούν, αλλά όσο χειμωνιάζει τόσο θα πέφτουν, λένε οι ειδικοί της πιάτσας.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης