Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» Λογιστών και Υπουργείου για τη μοιρασιά των ενισχύσεων

Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» Λογιστών και Υπουργείου για τη μοιρασιά των ενισχύσεων

Μικρή παράταση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αντιδράσεις από φορείς και συλλόγους για τον αιφνιδιασμό με τις δηλώσεις

pagies_dapanes
«Σαν έτοιμες από καιρό» όσες επιχειρήσεις έχουν δικά τους εσωτερικά λογιστήρια σπεύδουν άμεσα να υποβάλουν δηλώσεις Ε3 και αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα Επιδότησης Παγίων Δαπανών, για να προλάβουν να κατοχυρώσουν μερίδιο από τις κρατικές ενισχύσεις μισού δισ. ευρώ που θα μοιράσει το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις που το 2020 είχαν ζημιές και πτώση τζίρου 30% και άνω.

Ήδη μέχρι σήμερα έσπευσαν και υπέβαλαν «άρον-άρον» δήλωση Ε3 πάνω από 4.000 επιχειρήσεις. Και πολλές από αυτές υπέβαλαν ήδη και την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται όμως στην συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων οι οποίες απασχολούν μεν προσωπικό (υπαλλήλους, εργάτες κλπ) αλλά έχουν εξωτερικό λογιστή που τηρεί τα βιβλία τους, μαζί και με δεκάδες άλλους πελάτες σαν αυτούς (πχ εστιατόρια, αγροτικές επιχειρήσεις κλπ) και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προδήλως αδυναμία μέσα σε ελάχιστες ημέρες (έως 17 Ιουνίου) να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις δηλώσεις και τις αιτήσεις όλων των πελατών τους -αλλά και όλες τις άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις τους -όπως υποβολή και διορθώσεις τιμολογίων 2020 που επηρεάζουν και τον τζίρο που δηλώνεται στο Ε3.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα 

Συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου: Αυτά είναι τα 25 θέματα της «θετικής ατζέντας»

Survivor: Η 11η φορά του «Ντάφυ» στον... τάκο και η 2η του Σάκη

Σχέδιο Ανάκαμψης: Η ΕΕ προχωρά εντός Ιουνίου στην έκδοση κοινού χρέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης