Το παιχνίδι με την Alpha Bank, ο τραπεζίτης με το ακίνητο του «ταλήρου» στην Ακρόπολη, το καλώδιο και οι καλόγριες No2

Το παιχνίδι με την Alpha Bank, ο τραπεζίτης με το ακίνητο του «ταλήρου» στην Ακρόπολη, το καλώδιο και οι καλόγριες No2

Χαίρετε! Tην Παρασκευή στο Χρηματιστήριο φαίνεται πως κάτι περίεργο παίχτηκε με την αύξηση της Alpha Bank. Οχι, όχι, μην πάει το μυαλό σας σε δημοσιογραφικό δάκτυλο – κι άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά μας: Να γράφουμε ό,τι μαθαίνουμε.

dark_room_art
Φαίνεται όμως ότι κάποια funds που ήξεραν σχετικά, ίσως να εκμεταλλεύτηκαν την περίσταση. Αλλωστε και ο τρόπος που έγιναν ορισμένες συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank βάζει σε σκέψεις. Μετοχές πουλήθηκαν, αγοράστηκαν, ξαναπουλήθηκαν κοκ. Δείχνει σαν κάποιοι να έκαναν trading με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ακούω μάλιστα ότι έχει παρέμβει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία βάζει τις συναλλαγές της Παρασκευής στο μικροσκόπιο. Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με τη βοήθεια του Χρηματιστηρίου χαρτογράφησαν ήδη τους πωλητές και έπεται συνέχεια.

Το σχέδιο για την αύξηση των 800 εκατ. της Alpha Βank οριστικοποιείται καθώς την Κυριακή συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και, εκτός απροόπτου, σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τους όρους της αύξησης κεφαλαίου. Οι ανακοινώσεις θα απομακρύνουν τους φόβους για επανάληψη του μοντέλου Πειραιώς, καθώς διασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των παλιών μετοχών.

Η στήλη ρισκάρει την πρόβλεψη ότι, αν επαληθευτούν τα παραπάνω, τότε το έργο που είδαμε την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο θα επαναληφθεί, αλλά από την ανάποδη. Σε πρώτη φάση η μετοχή θα σταθεροποιηθεί και μόλις εμπεδωθούν οι επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν πολλοί που θα πάρουν με άνεση το στοίχημα της αύξησης. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αύξησης στην Αlpha Bank σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο.

Κλείσιμο
Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης