Αυτά είναι τα νέα έργα που αναβαθμίζουν την εικόνα σε Αττική και ολόκληρη τη χώρα

Αυτά είναι τα νέα έργα που αναβαθμίζουν την εικόνα σε Αττική και ολόκληρη τη χώρα

Επενδύσεις 2- 2,5 δισ. ευρώ ή 100 εκατ. ανά χιλιόμετρο μόνο στα 22 χιλιόμετρα από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη

attiki-erga-anaplasi-97
Τα μεγάλα έργα και οι αστικές αναπλάσεις θέτουν τις βάσεις για την επόμενη μέρα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας και τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την αξιοποίηση παράλληλα των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μόνο στην αθηναϊκή ακτογραμμή είναι σε εξέλιξη ή δρομολογούνται σημαντικές επενδύσεις για την ερχόμενη πενταετία- εξαετία, περί τα 2- 2,5 δισ. ευρώ σε μια διαδρομή γύρω στα 22 χλμ. από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη, χονδρικά δηλαδή …100 εκατ. ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Τα στοιχεία αναφέρθηκαν χθές στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στην ενότητα για τις τουριστικές υποδομές και το πώς αυτές μπορούν να συμβάλλουν στην προσέλκυση τουριστών με μεγαλύτερη δαπάνη. Στην παρούσα φάση παρουσιάζεται μπροστά μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη πρόκληση σε ό,τι έχει να κάνει με τα έργα τουριστικών υποδομών.

Κι αυτό γιατί αφενός, υπάρχουν σημαντικά έργα, διεθνούς εμβέλειας, τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και αφετέρου, υπάρχει αξιοσημείωτος αριθμός νέων έργων και δράσεων που περιλαμβάνονονται ήδη, στο Εθνικό Σχέδιο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης [Ελλάδα 2.0] και αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό. Ενδεικτικά πάνω από 4 δισ. αντιστοιχούν σε κονδύλια για δράσεις που αφορούν άμεσα ή έμεσα τις τουριστικές υποδομές και μπορούν να μεταμορφώσουν την χώρα, π.χ. τα κονδύλια για την τουριστική ανάπτυξη, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, την ηλεκτρική διασύνδεση νησιών και Πελοποννήσου, οπτικές ίνες σε νησιά, αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης/αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμάτων, τις Στρατηγικές Αναπλάσεις, κ.λ.π..

Διαβάστε την συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Σήμερα οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας και λιανεμπόριο

Πυρετός προετοιμασιών για το άνοιγμα του τουρισμού - Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ξένοι επισκέπτες

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Τι αναφέρει η έκθεση των πραγματογνωμόνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης