Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6 για την εισφορά αλληλεγγύης: «Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να την παντρευτεί...»

Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6 για την εισφορά αλληλεγγύης: «Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να την παντρευτεί...»

Η πρόβλεψή μας είναι ότι και για το 2022 δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

skilakakis
Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την ύφεση και τον τροπο που έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η χώρα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει τον τελευταίο χρόνο η πρωτοφανής υγειονομική κρίση της πανδημίας μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Ηλία Σιακαντάρη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.


Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, η οικονομία άντεξε καλύτερα του αναμενομένου, και σε αυτό βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα τα οποία είχε λάβει η κυβέρνηση. «Έπιασαν πολύ περισσότερο το 3ο και το 4ο τρίμηνο απ' ότι το 2ο τρίμηνο του 2020... Συν ότι είχαμε πολύ καλές επιδόσεις στις εξαγωγές, άντεξαν οι επενδύσεις σε σχέση με την κατάσταση την οποία βρισκόταν η οικονομία το 2020. Πήγαμε πολύ κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης, ξεκινάμε από μία καλύτερη βάση στο ΑΕΠ αυτή τη χρονιά και ξεκινάμε από λίγο καλύτερο δημόσιο χρέος: «Έχουμε κερδίσει αρκετές μονάδες στο δημόσιο χρέος, που είναι πάντα ένας σοβαρός κίνδυνος». «Όλη την ύφεση θα μπορούσες να την έχεις και μόνο από τον τουρισμό, αν δεν έπαιρνες τα υπόλοιπα μέτρα» επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει πάρα πολύ ισχυρά μέτρα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας. «Αν δείτε στο τέλος τα νούμερα, θα είμαστε από τις χώρες που είχαν πολύ μεγάλη παρέμβαση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Αναφορικά με την ανεργία, τονίζει ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη η πολιτική της κυβέρνησης, αφού δεν είχαμε πραγματική άνοδο της ανεργίας μέχρι σήμερα. Όπως προειδοποίησε, θα έχουμε κάποιες αναταράξεις όταν ανοίξει η οικονομία και τελειώσει η πλήρης προστασία, όμως οι εξελίξεις στην ανεργία είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που προβλέπονταν στην αρχή της πανδημίας.

Αναφορικά με την εισφορά αλληλεγγύης ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να την «παντρευτεί». «Η πρόθεσή μας είναι να καταργηθεί... Αν τα πράγματα πάνε με βάση έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό, η βούληση της κατάργησης υπάρχει. Η πρόβλεψή μας είναι ότι και για το 2022 δεν θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα. Η μονιμότητα είναι κάτι που θα συζητηθεί de facto στον προϋπολογισμό του 2023».



Ειδήσεις σήμερα: 

Η Κρίσι Τέιγκεν στο πλευρό της Μέγκαν Μαρκλ: Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποβάλει!

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Σλοβακία: Ασθενείς με Covid-19 διακομίστηκαν σε Πολωνία και Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης