Οι Έλληνες dealmakers που δείχνουν το δρόμο για το 2021

Οι Έλληνες dealmakers που δείχνουν το δρόμο για το 2021

Aθανασίου (Lamda) - Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ), Γερμανός (Olympia), Γομόπουλος (Hines), Μυτιληναίος (Mytilineos), Παπαλέκας (Globalworth), Περιστέρης (ΓΕΚΤΕΡΝΑ) – Κοντομέρκος (ΜGE), Ρήγας (Energean), Σταθόπουλος (BC Partners), Φωτακίδης (CVC Capital) ολοκλήρωσαν μεγάλες συμφωνίες τη χρονιά που φεύγει και ετοιμάζονται για νέες

business-4107640_1920
Στις αρχές του 2020 όλες οι προβλέψεις συνηγορούσαν σε μια χρονιά μεγάλων επιχειρηματικών συμφωνιών και ανάπτυξης. Με παρακαταθήκη τα deals αξίας 4,3 δις.ευρώ που είχαν πραγματοποιηθεί τo προηγούμενο έτος, όλοι οι ειδικοί συμφωνούσαν πως η ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και τις προοπτικές της οικονομίας θα οδηγούσαν σε έκρηξη Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (M&A’s) στη χώρα.

Ωστόσο, ο «μαύρος κύκνος» της πανδημίας του κορωνοϊού κατέρριψε με σοκαριστικό τρόπο κάθε πρόβλεψη, αλλάζοντας ριζικά το επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά το 2020 οι dealmakers μόνο ανενεργοί δεν έμειναν, με σημαντικές συμφωνίες – παρά τις αντιξοότητες – να ολοκληρώνονται, μεταξύ άλλων, σε ενέργεια και ΑΠΕ, τουρισμό, ξενοδοχεία, υποδομές, telecoms και real estate. Το newmoney παρουσιάζει ορισμένα μόνο από τα deals των πρωταγωνιστών που με τις κινήσεις τους δείχνουν το δρόμο για το «GRebound» του 2021.

Οδυσσέας Aθανασίου (Lamda) – Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ)
Οι επικεφαλής των Lamda Development και ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino, Hilton) κ.κ. Αθανασίου και Κωνσταντακόπουλος κατέληξαν τον περασμένο μήνα σε στρατηγική συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Η συνολική επένδυση που ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ θα υλοποιηθεί κατά την πρώτη, πενταετή, φάση της υλοποίησης του έργου στο Ελληνικό. Το πλάνο προβλέπει την ανάπτυξη 5στερου ξενοδοχείου εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου, επίσης 5στερου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η ανάπτυξη θα υλοποιηθεί μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης