Πάιατ: Τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα μείνουν σε δυτικά χέρια

Πάιατ: Τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα μείνουν σε δυτικά χέρια

Μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον σε μία σειρά από τομείς

pyatt_6
«Οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν ότι οι λιμενικές υποδομές σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα θα παραμείνουν σε δυτικά χέρια», υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του στο χαιρετισμό που απηύθηνε στο φετινό συνέδριο για την ελληνική οικονομία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ.

Μία τοποθέτηση που δείχνει ξεκάθαρα και τον «πόλεμο» που έχει ξεκινήσει για τους δύο διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ που ήδη «τρέχουν» και για τους οποίους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί ξένοι επενδυτές. Στους τελευταίους, σύμφωνα με τον Αμερικανικό παράγοντα, υποκρύπτονται κρατικά κινέζικα και ρώσικα συμφέροντα.

Ο κ. Πάιατ προέβη σε απαρρίθμηση του μεγάλου αμερικανικού επενδυτικού ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί σε μία σειρά από τομείς, από την τεχνολογία (με αναφορά στην επένδυση της Microsoft, της Pfizer, της Cisco κοκ), και την ενέργεια, την Ναυπηγοεπισκευή (με αναφορά στα ναυπηγεία Σύρου, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά) και γενικά τις υποδομές (λιμάνια κ.ο.κ.) εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις πρέπει και θα ενδυναμωθούν περαιτέρω.

«Οι αμερικανικές επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και ευκαιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά συνολικά στα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι μία win-win κατάσταση για όλους μας», υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στη μάχη κατά του ιού η Ελλάδα με το νέο rapid test - Πού στηρίχθηκαν οι επιστήμονες για την κατασκευή του

Πότε θα λήξει το lockdown - Νέα παράταση «δείχνουν» τα δεδομένα

ΗΠΑ: Πανδημία, η λέξη της χρονιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης