«Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας»

thumbnail_4_25

Ενας μονόλογος δεμένος γύρω από έναν φρενήρη ποιητικό ιστό

Η Κασσάνδρα του Δ. Δημητριάδη είναι ένα πρόσωπο που πια δεν ευαγγελίζεται καταστροφές. Αντιθέτως. Ευαγγελίζεται την επικράτηση του έρωτα και την επερχόμενη αυτοκρατορία του πόθου. Πρόκειται για ένα κείμενο-παρτιτούρα που φλέγεται στον πυρετό από λαχτάρα για ζωή εδώ και τώρα, μια λυτρωτική κατάβαση στον πυρήνα του ανθρώπινου πόθου με όχημα την Έλλη Τρίγγου.

Ο Θάνος Σαμαράς ανατέμνει την πυκνή και χειμαρρώδη γραφή του Δ. Δημητριάδη με το ιδιοσυγκρασιακό εικονοποιητικό του αλφάβητο, παραδίδοντας, έτσι όπως πολύ καλά γνωρίζει, μια λεπτοδουλεμένη χειροποίητη παράσταση, υπογράφοντας συνολικά τη δημιουργία της (σκηνοθεσία, κίνηση, σκηνικό, κοστούμια, φωτισμοί, σχεδιασμός ήχου).

Πολυσχιδής και ακούραστος, έχοντας μοιράσει τη ζωή του μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Ελλάδας, ο Θ. Σαμαράς είναι ευρύτερα γνωστός για τις ερμηνείες του στο θέατρο (“Καθαροι, Πια”,“Βρικόλακες” )και τον κινηματογράφο (“Delivery”, “Valse Sentimentale”, “Χώρα Προέλευσης” ), ενώ πρόσφατα έκανε ιδιαίτερη αίσθηση η ματιά του στον σχεδιασμό και υλοποίηση της καμπάνιας “The Greeks” (2015-16), έπειτα από ανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Με μεγάλη επιτυχία και άριστες κριτικές συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη “Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας”, ένα μονόλογο δεμένο γύρω από έναν φρενήρη ποιητικό ιστό, τον οποίο επέλεξε ο Θάνος Σαμαράς για την πρώτη του θεατρική σκηνοθεσία.
Το Σάββατο 26 Μαΐου, μετά την παράσταση, ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης και οι συντελεστές της παράστασης θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Info: Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ του Δημήτρη Δημητριάδη
έως 11 Ιουνίου 2018 | 21.15
Ξενοδοχείο Μπάγκειον
Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τι γλυκια η αγγελία είναι αληθώς

ότι ο Χριστός μας είναι πάντα ο Αυτός !Αγαπα ακόμη όλους,σώζει αμαρτωλούς ,περιθάλπει τους θλιμμένους ,ειν'με τους πιστούς . Επωδός.Χθες ,σήμερα ,στον αιώνα ,ο Χριστός ειν'Αυτος,μεταβάλλονται τα πάντα ,μα ποτε Αυτός .Δοξα εις Αυτόν ,δόξα εις Αυτόν ,ο Χριστός μας ειν' ο ίδιος ,δόξα εις Αυτόν.2.Των αμαρτωλών ο φίλος δέχεται πιστως να ζητήσει και να σώσει "το απολωλος".Οπως έσωζε και τότε σώζει πάντοτε ,συγχωρεί τις αμαρτιες σου ,αμαρτωλε.3.Εθεραπευε αρρώστους με τον Λόγο Του,τωρα θεραπεύει πάλι ,πάντα και παντού .Εδωσε την εξουσία στους πιστεύοντας ,ειν'παρων να δώσει υγεία εις τους πάσχοντας .4.Περπατουσε εις τον δρόμο με τους μαθητας,αορατως περπατάει τωρα και με μας,θα Τον δούμε ,όταν έρθει εφτασ'ο καιρός ,ο Χριστός που ανελήφθη είναι ο Αυτός .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης