Μεγάλη πρεμιέρα με Λεπάζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μεγάλη πρεμιέρα με Λεπάζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο άνθρωπος που αποθέωσε η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης έρχεται αύριο στην Αθήνα με μια πολυσυζητημένη πρωτοποριακή παράσταση

Μεγάλη πρεμιέρα με Λεπάζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Δεν χρειάζεται να έχεις εντρυφήσει στον Βάγκνερ όπως ο ΛεΠαζ για να καταλάβεις τη μοναξιά του ανθρώπου στο φεγγάρι-αρκεί να διαθέτεις αυτό το σπάνιο ένστικτο που αφουγκράζεται τα όρια του ανθρώπου και του θεάτρου.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην περίπτωση του παγκοσμίου φήμης Καναδού δημιουργού που έχει γράψει καριέρα ως ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και πολυσχιδείς δημιουργούς του σύγχρονου θεάτρου. Κινηματογραφιστής, σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά και ηθοποιός ο Λεπάζ έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των ανθρώπων του Παγκόσμιου θεάτρου και Κινηματογράφου με αλλεπάλληλα βραβεία και διακρίσεις. Ειδικά το…διαστημόπλοιό του με το οποίο καταφθάνει στη χώρα μας με το «The Far Side of the Moon» είναι αυτό που του εξασφάλισε υποψηφιότητα για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και τώρα έχει την ευκαιρία να χαρεί το αθηναϊκό από κοντά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Κλείσιμο
Ο Λεπάζ είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για μια σειρά από καινοτομίες που εισήγαγε στο σύγχρονο θέατρο, τα περίτεχνα εφέ του και το ατέρμονο παιχνίδι της οπτικής οφθαλμαπάτης. Η παράσταση «The Far Side of the Moon” (η μακρινή πλευρά του φεγγαριού») που ανεβαίνει αύριο στην εντυπωσιακή Στέγη στη Συγγρού έχει ήδη περιοδεύσει σε 45 χώρες και αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό μιας καινοτόμου παράστασης με την πρωτοποριακή μουσική της Λόρι Άντερσον. 

«The Far Side of the Moon” του Ρομπέρ Λεπάζ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από 12-16 Οκτωβρίου, τηλ: 210-9005800

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης