Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο μαέστρος - ροκ σταρ έρχεται στο σαλόνι μας

Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο μαέστρος - ροκ σταρ έρχεται στο σαλόνι μας

Η διεθνής καριέρα, το ανατρεπτικό στυλ και οι θαυμάστριες που τον πολιορκούν

Κουρεντζης1

«Η μουσική είναι το μέσο που μας επιτρέπει να συμμετάσχουμε στη ζωή. Η μουσική δεν είναι οι αίθουσες συναυλιών. Η μουσική είναι ένα βασικό μέσο επικοινωνίας. Με τη βοήθεια της μουσικής μένουμε πάντα σε επαφή ακόμα και στην πιο σκληρή απομόνωση, ακόμα και στην υπαρξιακή μοναξιά»: Με την παραπάνω, ουσιαστική, διατύπωση ανακοινώνει ο Έλληνας σούπερ σταρ -  μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής τη λειτουργία της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας μέσα από την οποία οι απανταχού θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, από το σπίτι τους, τον ίδιο και την ορχήστρα του.

Η καραντίνα που επιβλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της υφηλίου λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού ανάγκασαν τον διεθνούς φήμης περιζήτητο μαέστρο, ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος στην εξοχική κατοικία που διατηρεί στη Ρωσία, να αναβάλει το πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα που είχε καταρτίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Verdi requiem. Dies irae. Conductor - Teodor Currentzis

Έχοντας, λοιπόν, πίστη στη δύναμη της μουσικής αλλά και στην αναγκαιότητά της, ειδικά σε δύσκολες συγκυρίες, δημιούργησε, μαζί με τους συνεργάτες του, την ιστοσελίδα  MusicAeterna Digital Platform όπου μπορεί κανείς να βρει παλαιότερες συναυλίες του, χειροποίητες νέες παραστάσεις που ετοιμάζει, διαδικτυακά, με τους μουσικούς της Ορχήστρας MusicAeterna, οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του κόσμου ο καθένας, αλλά και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Μέσα από την εικονική παρουσία οι μουσικοί αναζητούν μια νέα γλώσσα επικοινωνίας και νέους τρόπους έκφρασης» είναι το μήνυμα που στέλνουν όλοι μαζί, μέσω της νέας πλατφόρμας, η οποία αναμένεται να προσελκύσει μια τεράστια μερίδα του διεθνούς κοινού δεδομένου ότι, συνήθως, δίνεται μάχη για να εξασφαλίσει κανείς εισιτήριο για τις συναυλίες του δημοφιλέστατου Θεόδωρου Κουρεντζή!

Κουρεντζης2
Ο Θεόδωρος Κουρεντζής δεν είναι ανατρεπτικός μόνον στη σκηνή αλλά στη ζωή του

΄Ενας μαέστρος - ροκ σταρ 

«Είχα πολύ ταλαντούχους μαθητές σαν τον Γκέρκγιεβ και τον Τερμικανόβ και μια μόνο διάνοια: ήταν ο Θεόδωρος Κουρεντζής»: είχε δηλώσει με νόημα για τον Έλληνα αρχιμουσικό ο θρυλικός Ρώσος διευθυντής ορχήστρας και δάσκαλός του, Ηλίας Μουσίν. Και αποδείχτηκε, πολύ σύντομα, πως είχε απόλυτο δίκιο καθώς ο 48χρονος σήμερα μαέστρος, που έχει κατακτήσει διεθνή αναγνώριση, είναι πολλά περισσότερα από ένας αρχιμουσικός με ταλέντο.

Είναι αδύνατον να μην προσέξει κανείς την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία η οποία παραπέμπει περισσότερο σε ροκ σταρ παρά σε έναν κλασικό καλλιτέχνη. Το πάθος του, οι κινήσεις, ο τρόπος που βιώνει την ζωντανή μουσική εμπειρία με κάθε κύτταρο του κορμιού του συναρπάζουν τους απανταχού θεατές που σχηματίζουν ουρές για να τον απολαύσουν οπουδήποτε κι αν εμφανιστεί.

Αντίστοιχα, ροκ τύπος είναι και στην προσωπική του ζωή καθώς οι επιλογές του παραπέμπουν περισσότερο σε σταρ του Χόλιγουντ παρά σε πρωταγωνιστή του πόντιουμ. Τα κλασικά ρούχα δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην ντουλάπα του καθώς προτιμά τα στενά τζιν και τα δερμάτινα μπουφάν τα οποία συνοδεύει, συχνά, με διάφορα αξεσουάρ όπως δαχτυλίδια, σκουλαρίκια κ.α. Τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά του, με την χαρακτηριστική μακριά φράντζα να συμμετέχει ενεργά στις μουσικές εμφανίσεις του, συμπληρώνει το σύγχρονο look του το οποίο συγκεντρώνει χιλιάδες θαυμάστριες που τον βρίσκουν ιδιαίτερα γοητευτικό.

Ίσως αυτό, λοιπόν, να είναι το μυστικό της επιτυχίας του, πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του: Αρνήθηκε να στριμώξει την πληθωρική και ιδιόρρυθμη, ενίοτε, προσωπικότητα του στην αυστηρή εικόνα ενός κλασικού μαέστρου. Αντιθέτως κατάφερε να επιβληθεί ο ίδιος σ’ αυτήν δημιουργώντας κάτι νέο, φρέσκο και οπωσδήποτε εξαιρετικά εντυπωσιακό αφού όταν βρίσκεται στη σκηνή, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του!

 
Ειδήσεις σήμερα:

Στα χνάρια της Ελλάδας δύο κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Χορηγούν κολχικίνη σε ασθενείς

Πρόεδρος Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ: H Eλλάδα μας έδειξε τον δρόμο στη διαχείριση της κρίσης

Την «αχίλλειο πτέρνα» των προσπαθειών ελέγχου της Covid-19 καταδεικνύουν καθηγητές του ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης