Το Outview Film Festival / Ημέρες Queer Κινηματογράφου επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Το Outview Film Festival / Ημέρες Queer Κινηματογράφου επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Στην 11η του έκδοση το Outview FF (19-24 Απριλίου) ξεπροβάλλει με φουλ ζωντάνια και ένα καταπληκτικό πολυδιάστατο πρόγραμμα.

film-festival01
Την προσοχή εστιάζω φέτος στις παράλληλες εκδηλώσεις που δεν «συμπληρώνουν» απλά το πρόγραμμα, αλλά αποτελούν απαραίτητες προτάσεις που οφείλει να καταθέτεικάθε φεστιβάλ. Πραγματικά, είμαι ενθουσιασμένη. Ιδίως για το πάνελ σχετικά με την Ανακουφιστική φροντίδα, η οποία θα έπρεπε να έχει προ πολλού ενταχθεί στην ατζέντα των αντίστοιχων θεσμικών φορέων. Και, εντάξει, μετά έχεις επίσης σημαντικές συζητήσεις περί body politics και τα δικαιώματα της γυναίκας στο σινεμά, μέχρι και το gentrification στη σύγχρονη Αθήνα - για να αναφέρω μόνο μερικά. Δείτε τις ταινίες, εννοείται, αλλά δώστε βάση στα παρακάτω, είναι ευκαιρία!


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

1. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Σάββατο 21 Απριλίου, 19:00
Το πάνελ Ενδυναμώνοντας τις Γυναίκες στο Σινεμά συμβάλλει στον αγώνα για την ισότητα φύλου στην κινηματογραφική βιομηχανία.
Καλεσμένες: Émilie Jouvet, με την ταινία της My Body, My Rules / Fawzia Mirza, με την ταινία της Signature Move / Susanne Sachsse, με την ταινία The Misandrists / Limor Shmila, με την ταινία της Montana / Andria Wilson / Μέμη Κούπα.
Κλείσιμο
Με την Υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, της Πρεσβείας των ΗΠΑ, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες 
εδώ.


2. HOSPICE CARE
Σάββατο 21 Απριλίου, 14:30
Το Hospice Care έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με προχωρημένη ή απειλητική για τη ζωή νόσο, μέσα από μια ολιστική αντιμετώπιση. Η προβολή της ταινίας Other People που πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού κωμικού που επιστρέφει στο συντηρητικό σπίτι των γονιών του, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του, είναι η αφορμή για τη συζήτηση γύρω από το Hospice Care και την Ανακουφιστική φροντίδα (Palliative Care).Με την Υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


3. ΕΛΛΗΝΙΚΟ QUEER ΣΙΝΕΜΑ
Κυριακή 22 Απριλίου, 13:00 Προβολή ταινιών, 19:00 Πάνελ
Η κριτική επιτροπή του μεγαλύτερου LGBTQI+ περιοδικού της Ελλάδας, του Antivirus, θα απονείμει το βραβείο καλύτερης Eλληνικής queer ταινίας. Στο πλαίσιο της Ελληνικής Queer θεματικής, φιλοξενούμε τον πρωταγωνιστή της ταινίας Άγγελος του Γιώργου Κατακουζηνού (1982) Μιχάλη Μανιάτη καθώς και τον άνθρωπο, στου οποίου την ιστορία βασίστηκε η ταινία, Χρήστο Ρούσσο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


4. BODΥ POLITICS
Δευτέρα 23 Απριλίου, 20:00
Φιλοξενούμε το Amsterdam Transgender Film Festival, ένα φεστιβάλ τρανς ταινιών παγκόσμιου βεληνεκούς που φέτος θα παρουσιάσει επιλογές από ταινίες μικρού μήκους. Παράλληλα η ομάδα του TranScreen θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τίτλο My body, My home η οποία προωθεί την ποικιλομορφία του ανθρώπινου σώματος και καλλιεργεί την έννοια της αυτοαποδοχής.
Το πάνελ και η φιλοξενία του TranScreen γίνεται με την Υποστήριξη της Πρεσβείας της Ολλανδίας, ενώ οι ταινίες Don’t Call Me Son και Bixa Travesty είναι με την Υποστήριξη της Πρεσβείας της Βραζιλίας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


5. GENTRIFICATION / ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ
Τρίτη 24 Απριλίου, 21:00
Το ντοκιμαντέρ Gut Renovation αντανακλά την Αθήνα του Airbnb και του Gentrifcation (εξευγενισμός), ενός κοινωνικο-οικονομικού φαινομένου που χαρακτηρίζεται από την αγορά και ανακαίνιση κατοικιών ή καταστημάτων σε υποβαθμισμένες αστικές γειτονιές, η οποία με τη πάροδο του χρόνου οδηγεί στην αναβάθμιση της συνοικίας και στην αύξηση της αξίας των ακινήτων και των ενοικίων.
Θα γίνει συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά του εξευγενισμού με εκπρόσωπους απο το FairBnB, δημοσιογράφους, πτυχιούχους του ΕΜΠ και κατοίκους της Αθήνας από το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

KIKI
Σάββατο 21 Απριλίου, 22:30
Από τις αίθουσες χορού του Χάρλεμ και από τα σπλάχνα της μαύρης gay και drag κουλτούρας ξεπήδησε το Voguing που έγινε γνωστό από την θρυλική ταινία Paris is Burning και έγινε ακόμα πιο διάσημο από το τραγούδι Vogue της Madonna. Η συνέχεια έρχεται φέτος στο Outview με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Κiki που επικεντρώνεται στην ιστορία επτά νέων, μέσα από τις προετοιμασίες και τις θεαματικές τους εκτελέσεις στο Voguing.
Θα ακολουθήσει Voguing Show στο club BΕQueer (Κελεού 10, Κεραμεικός).
Καλεσμένη η πρωταγωνίστρια της ταινίας Gia Marie Love, με την Υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

QUEERCORE
Παρασκευή 20 Απριλίου, 22:15
Ένα πολιτισμικό και κοινωνικό κίνημα που βγήκε από την punk και new wave σκηνή των δεκαετιών του ‘80 του ‘90, και απέρριψε το status quo αμφότερου του στρέιτ αλλά και του γκέι κόσμου.
Θα ακολουθήσει το θεματικό QUEERCORE party με guest την πιο διάσημη ακτιβίστρια / drag queen του Βερολίνου, την Gloria Viagra στο club BOILER (Βλαχάβα 9, Ψυρρή).
Καλεσμένος ο σκηνοθέτης της ταινίας Queercore: How to Punk a Revolution, Yony Leyser.
Με την Υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

COLBY KELLER
Κυριακή 22 Απριλίου, 21:10
O Colby Keller είναι ένας βετεράνος της πορνό βιομηχανίας που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από εκατό ταινίες. H σειρά του COLBY DOES AMERICA είναι ένα φιλόδοξο, συνεργατικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ που βασίζεται στην μαγνητοσκόπηση των ερωτικών περιπετειών του σε 50 πολιτείες της Αμερικής.
Μετά την προβολή, ο Colby Keller θα παρευρεθεί στην Alexander Sauna ώστε να γνωρίσει από κοντά τους θαυμαστές του, ενώ θα ακολουθήσει Wet Show από τα gogoboys της Alexander Sauna.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης