Τα μπεστ-σέλερ του Φρέντυ Γερμανού είναι στο ΘΕΜΑ - Αυτή την Κυριακή: «Ελλη Λαμπέτη»

Τα μπεστ-σέλερ του Φρέντυ Γερμανού είναι στο ΘΕΜΑ - Αυτή την Κυριακή: «Ελλη Λαμπέτη»

Τα βιβλία του Φρέντυ Γερμανού αποκλειστικά με το Πρώτο ΘΕΜΑ - Αυτή την Κυριακή το εκπληκτικό «Έλλη Λαμπέτη»

fredy_main01
Η ζωή και η καριέρα μιας ντίβας που σημάδεψε τον κόσμο του θεάματος στην Ελλάδα. Η γυναίκα με το χαρακτηριστικό ψεύδισμα στην ομιλία και την καθηλωτική γοητεία αποκαλύπτεται σε μια εξαιρετική βιογραφία. Γραμμένη από τον Φρέντυ Γερμανό σαν μια καθηλωτική, μυθιστορηματική διήγηση.

Συνδυάζοντας με μαεστρία και απέραντη ευαισθησία τις δύο ιδιότητές του, τη δημοσιογραφική και τη λογοτεχνική, ο Φρέντυ Γερμανός παρακολουθεί βήμα προς βήμα την προσωπικότητα της Έλλης Λαμπέτη. Και την καταθέτει σαν ένα συγκλονιστικό αφήγημα καθώς τόσο επί σκηνής όσο και στην προσωπική της ζωή, η Λαμπέτη υπήρξε η προσωποποίηση του φλογερού πάθους. Αιθέρια και ασθενική, έτοιμη να λιποθυμήσει ανά πάσα στιγμή, η θρυλική ηθοποιός ήταν μια γεννημένη ντίβα.






Μάγευε σκηνοθέτες, συνεργάτες και κοινό με την υποκριτική της, σαγήνευε όμως και οποιονδήποτε άντρα την πλησίαζε. Με το Δημήτρη Χορν, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον δεύτερο σύζυγό της Μάριο Πλωρίτη έζησε θυελλώδεις έρωτες, εξίσου στενά συνδέθηκε όμως με τον Κάρολο Κουν και πολλούς άλλους -συμπεριλαμβανομένου του μυστηριώδους κρυφού εραστή Θ.Σ. «Μέσα σε δύο εβδομάδες η Λαμπέτη είχε χάσει τουλάχιστον πέντε κιλά. 'Όταν αγαπούσε, η Έλλη καιγόταν από έρωτα. Τουλάχιστον εκείνο το καλοκαίρι στο Κάιρο με τον Δημήτρη Χορν είχε μείνει πετσί και κόκκαλο'» γράφει χαρακτηριστικά ο Φρέντυ Γερμανός μεταφέροντας μια ανάμνηση του Μιχάλη Κακογιάννη.

Σε άλλες σελίδες συμπληρώνει την άποψη του Αλέκου Αλεξανδράκη, ο οποίος μοιράστηκε με τη Λαμπέτη μια νεανική ιστορία αγάπης, καθώς ήταν και οι δυο τους μόλις 20-22 ετών: «Η Ελλη όταν αγαπούσε ήταν σαν κυκλώνας -καμιά φορά ένιωθα να με ισοπεδώνει». Το βιβλίο δεν θα μπορούσε να αποφύγει το τέλος της Λαμπέτη, καθώς έφυγε σε ηλικία 57 ετών, νικημένη από την επάρατη νόσο. Το δραματικό φινάλε είναι όμως και αυτό μέρος του θρύλου μίας από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς που γεννήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη συναρπαστική βιογραφία της μεγάλης Έλλης Λαμπέτη από τον Φρέντυ Γερμανό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης