Ποιοι παίρνουν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

Ποιοι παίρνουν τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

Αύριο η απονομή

book_mesa
Τα Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων για το 2018 απονέμονται, αύριο 23/11 στις 19:00, σε τελετή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, κατά την διάρκεια της οποίας η Εταιρεία, επίσης, θα καλωσορίσει τα νέα μέλη της και θα παρουσιάσει το Ημερολόγιό της για το 2019, με θέμα «Πώς φοριούνται οι λέξεις: λογοτεχνία και ένδυση» (εκδόσεις Πατάκη).

Το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» απονέμεται στην Αλεξάνδρα Σαμουήλ για την πολύπλευρη προσφορά της στα γράμματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Εταιρείας. Για την τιμώμενη και το πρόσφατο βιβλίο της «Πάντα αριθμώ διετάξας. Αναλογία, αριθμολογία και ποίηση» (εκδόσεις Μελάνι) θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαΐνης (το γλυπτό του βραβείου Διδώ Σωτηρίου έχει φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Θόδωρο).

Το βραβείο «Δαίδαλος» απονέμεται στον Γουίλις Μπάρνστοουν (Willis Barnstone) για την πολύπλευρη προσφορά του στα γράμματα και την επικοινωνία των λαών μέσω του πολιτισμού με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Για τον τιμώμενο θα μιλήσει η ποιήτρια, πανεπιστημιακός και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Λιάνα Σακελλίου (το γλυπτό του βραβείου Δαίδαλος έχει φιλοτεχνηθεί από την εικαστικό, συγγραφέα και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ηρώ Νικοπούλου).

Η Εταιρεία Συγγραφέων θα ανακοινώσει επίσης τους βραχείς καταλόγους για τα βραβεία «Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα», που έχει θεσπίσει με στόχο την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών και πεζογράφων. Ο βραχύς κατάλογος για το βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» περιλαμβάνει τις ποιητικές συλλογές του 2017 «Ίσως πόθοι» (εκδόσεις Γαβριηλίδη) της Ελένης Βελέντζα, «Τα πέρα μέρη» (εκδόσεις Μελάνι) της Μυρσίνης Γκανά, «Σκυλί δεμένο» (εκδόσεις Μανδραγόρας) ης Δήμητρας Κουβάτα, «Ιστορίες απ' όλον τον κόσμο μου» (εκδόσεις Κίχλη) της Παυλίνας Μάρβιν, «'Αγρια χόρτα» (Κίχλη) της Βάλιας Τσιλιμένη και «Ποσά αντιστρόφως ανάλογα και αναλόγως αντίστροφα κορίτσια» (εκδόσεις Σαιξπηρικόν) της Μαρίας Φουτζιτζή.

Ο βραχύς κατάλογος για το βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» περιλαμβάνει τα πεζογραφικά βιβλία του 2017 «24» (εκδ. Πατάκη) του Γιάννη Γορανίτη, «Καρμπόν» (εκδ. Κίχλη), του Γιώργου Κούβα «Η ανάβαση» (Βιβλιοπωλείον της Εστίας), του Δημήτρη Μεσορράχη, «Μπερλίν» (εκδ. Πόλις) της 'Αντζυς Σαλταμπάση και «Μπλε υγρό» (Πόλις) της Βίβιαν Στεργίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ανάδειξης από την UNESCO της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου, με στήριξη από τη Βουλή των Ελλήνων και το υπουργείο Πολιτισμού και με μεγάλο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης