Cycladic Late Night στις 11 Οκτωβρίου από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Cycladic Late Night στις 11 Οκτωβρίου από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Για τις εκθέσεις George Condo at Cycladic & Paul Chan. Odysseus and the Bathers του Οργανισμού ΝΕΟΝ και live performances σύγχρονης ηλεκτρονικής πειραματικής σύνθεσης και Panos Alexiadis, Βill Anagnos και Kostadis

Mouseio_Kykladikis_Texnis
Τρεις μέρες πριν το τέλος των εκθέσεων George Condo at  Cycladic και Paul Chan | Odysseus and the Bathers του Οργανισμού ΝΕΟΝ στις 14 Οκτωβρίου, το  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Cycladic Late Night την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, από τις 21:00 ως τις 24:00, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και στις δύο εκθέσεις με μειωμένο εισιτήριο 5€!

Παράλληλα, τρεις μουσικοί της εγχώριας πειραματικής σκηνής οι PANOS ALEXIADIS, BILL ANAGNOS & ΚΟSTADIS παίζουν ζωντανά στο νέο χώρο στο -1 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Τρία διαφορετικά acts συνθέτουν ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον ψηφιακών και αναλογικών ήχων.  

Η έκθεση Odysseus and the Bathers του Αμερικανού καλλιτέχνη Paul Chan που παρουσιάζει ο Οργανισμός ΝΕΟΝ περιλαμβάνει νέα και πρόσφατα έργα που ονομάζει ‘Breathers’ και ‘Bathers’. Όπως λέει ο ίδιος, πρόκειται για έργα τέχνης που αναπνέουν και λειτουργούν ως τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες που υπερβαίνουν τη λογική του «καρέ». Η έκθεση, σε επιμέλεια Sam Thorne, Διευθυντή του Nottingham Contemporary, αντλεί το θέμα και τον τίτλο της από το δοκίμιο του Chan Odysseus as Artist (2017), το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον όρο πολύτροπος, δίνοντας στον όρο αυτό έννοιες όπως επινοητικότητα τρόπων ή υπεκφυγή ή διαρκής κίνηση· η έκθεση του Paul Chan είναι μια έκθεση σε κίνηση.

Paul Chan: Odysseus and the Bathers
Ο ΝΕΟΝ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Κλείσιμο
5 Ιουλίου – 14 Οκτωβρίου 2018
Επιμέλεια: Sam Thorne, Διευθυντής Nottingham Contemporary

PAUL_CHAN_1

Από τα αριστερά προς τα δεξιά

Towel (Inhaler at night), 2018
117 x 90 x 9 εκ
Ακρυλικό σε καμβά, κρεμασμένο σε ράγα επιτοίχιας πετσετοθήκης
&
Towel (emojis), 2018
117 x 90 x 9 εκ
Aκρυλικό σε καμβά, κρεμασμένο σε ράγα επιτοίχιας πετσετοθήκης
&
Towel (Inhaler under), 2018
117 x 90 x 9 εκ
Ακρυλικό σε καμβά, κρεμασμένο σε ράγα επιτοίχιας πετσετοθήκης Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη, της γκαλερί Greene Naftali, Νέα Υόρκη και του ΝΕΟΝ
Installation View ©PanosKokkinias


PAUL_CHAN_2
Les Baigneurs (suitors as fugees as suitors), 2018
190 x 271 x 218 εκ
Νάιλον, ανεμιστήρες, τεχνητό γυαλί, κουβέρτα πρώτων βοηθειών Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη, της γκαλερί Greene Naftali, Νέα Υόρκη και του ΝΕΟΝInstallation View ©PanosKokkinias


PAUL_CHAN_3
Model (Duo with towel and bag), 2018
56 x 58 x 42 εκ Ύφασμα, σύρμα, πολυεστερικό υλικό γέμισης, ξύλο Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη και της γκαλερί Greene Naftali, Νέα Υόρκη
Installation View ©PanosKokkinias


4_GEORGE_CONDO_MUSEUM_OF_CYCLADIC_ART__PHOTO_PARIS_TAVITIAN
5_GEORGE_CONDO_MUSEUM_OF_CYCLADIC_ART__PHOTO_PARIS_TAVITIAN
9_GEORGE_CONDO_MUSEUM_OF_CYCLADIC_ART__PHOTO_PARIS_TAVITIAN
Η πρώτη μεγάλη μουσειακή έκθεση του αμερικανού καλλιτέχνη George Condo στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, περιλαμβάνει 30 έργα- ζωγραφικά, γλυπτά και σχέδια- που καλύπτουν τα τελευταία 20 χρόνια της πορείας του

Η έκθεση George Condo At  Cycladic, η πρώτη μεγάλη μουσειακή έκθεση του αμερικανού καλλιτέχνη, περιλαμβάνει 30 έργα- ζωγραφικά, γλυπτά και σχέδια- που καλύπτουν τα τελευταία 20 χρόνια της πορείας του.  H έκθεση εστιάζει στην ανάδειξη αντιπροσωπευτικών έργων του George Condo που επιχειρούν να εξερευνήσουν την ανθρώπινη μορφή,  κεντρικό θέμα του σύγχρονου εκθεσιακού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ο Condo –μαζί με τον Jean-Michel Basquiat, τον Keith Haring και τον Jeff Koons– συνέβαλε καταλυτικά στην αναβίωση της αναπαραστατικής ζωγραφικής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς γλύπτες και αναπαραστατικούς ζωγράφους μέχρι σήμερα.

ΠΑΝΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Ο Πάνος Αλεξιάδης είναι ηχητικός καλλιτέχνης και μουσικός που εστιάζει στη σύγχρονη ηλεκτρονική- ηλεκτροακουστική σύνθεση. Κατά τη διάρκεια των ζωντανών του εμφανίσεων, εξερευνά ένα εσωστρεφές ηχητικό περιβάλλον που εξελίσσεται στα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 κυκλοφορίες ενώ έχει δώσει πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες γράφει για εκκλησιαστικό όργανο, ενώ παράλληλα συνεχίζει την συνεργασία του με τον κομίστα Στάθη Τσεμπερλίδη στη δημιουργία πειραματικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας. 

BILL ANAGNOS
Ο Ευθύμης Θεοδόσης, ενεργό μέλος της πειραματικής και σύγχρονης μουσικής από το 2001, έχει παίξει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα (Video dance, Synch Festival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Βωβούσας, Documenta14) με το πειραματικό δίδυμο
Free Piece of Tape με τον Γιώργο Αξιώτη. Από το 2015, εμφανίζεται επίσης με το προσωπικό του project Bill Anagnos.
Ο Bill Anagnos είναι ένας φανταστικός ήρωας με άριστες ικανότητες στο χειρισμό οχημάτων.
Γι’ αυτό και μεταφόρτωσε σε αυτόν τον ήρωα παιδικά metadata όπως η απομίμηση του ήχου της εξάτμισης του αυτοκινήτου με το οποίο παίζουν τα παιδιά. Στη μουσική του, το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί είναι οι δίσκοι βινυλίου και τα ποτενσιόμετρα μέσα από τα οποία “μεταφράζει” τις εμπειρίες του από προ-ηχογραφημένο υλικό.

KOSTADIS
Ο Κωσταντής είναι αυτοδίδακτος πολυοργανίστας, μηχανικός του ήχου και project architect στο οπτικοακουστικό project ‘Two Thousand Places’. Είναι ενεργό μέλος των Wham Jam και των Lost Bodies και έχει κυκλοφορήσει και δύο προσωπικές δουλειές: το UNLEASH, στην Phase! Records το 2016 και το SLUMBER – 3 Ways to Calm & Sleep Peacefully, mini album το 2017. Επίσης το 2017 κυκλοφόρησε από την Sweetohm recordings το καινούριο του άλμπουμ, με τίτλο FRAGMENTS.

Οι ζωντανές εμφανίσεις του KOSTADIS, βασιζόμενες εξ ολοκλήρου στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και τη διερεύνηση της διαταραγμένης ψυχικής ηρεμίας, συνθέτουν κάθε φορά ένα διαφορετικό εμμονικό μπλέξιμο σκέψεων, εμπειριών, απομονωμένων ήχων και συναισθημάτων του μήνα, της εβδομάδας, της ημέρας, της στιγμής.
Στις πρόσφατες performances του KOSTADIS περιλαμβάνονται το ‘634 minutes inside a volcano’ το 2016 το οποίο απέκτησε διεθνή δημοσιότητα, η συνεργασία του με τον sound designer Παύλο Γκούσιο στην live μουσική επένδυση ενός μεγάλης κλίμακας video installation με τίτλο "1095°C" στο atrium του Μουσείου Μπενάκη και η συνεργασία του με την light designer Στέλλα Κάλτσου για την παρουσίαση μίας ζωντανής ηχητικής και φωτιστικής εγκατάστασης στη σειρά ‘Microclimata‘ στο SNFCC.


CYCLADIC LATE NIGHT
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 21.00-24.00
Γενική είσοδος: 5€
Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος δωρεάν
To εισιτήριο στηρίζει το έργο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1

T: 210 7228321-3
cycladic.gr

Χορηγός προϊόντος
Αθηναϊκή ΖυθοποιΐαΑκολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης