Χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα αμύθητης αξίας σε υπόγειο θεάτρου στην Ιταλία

roman_main

Σύμφωνα ωστόσο με ειδικούς εκτιμητές, η αξία τους είναι πολλά εκατομύρια δολάρια

Εκατοντάδες αμύθητης αξίας χρυσά νομίσματα της Ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν σε υπόγειο θεάτρου στο Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή.

Τα χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκε σε ειδική κρύπτη που είχε κατασκευαστεί κάτω από το θέατρο Cressoni. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη τη σημασία της ανακάλυψης των ευρημάτων, αλλά σίγουρα θα μας βοηθήσουν να αποκαλυφθεί μπροστά μας μία ολόκληρη εποχή», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Αλμπέρτο Μπονισόλι σε επίσημη δήλωσή του.

Italy: Precious haul of Roman gold coins on display in Milan


Τα χρυσά νομίσματα εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκαν για εξέταση στο ειδικό εργαστήριο, στο Μιλάνο, ώστε να ερευνηθούν από τους αρχαιολόγους.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού απέφυγε να αποκαλύψει την εκτιμώμενη αξίας του. Σύμφωνα ωστόσο με ειδικούς εκτιμητές, η αξία τους είναι πολλά εκατομύρια δολάρια.

Το Cressoni Theatre άνοιξε την αυλαία του το 1807. Το 1997 ωστόσο, μετέφερε τις δραστηριότητές του και ο χώρος εγκαταλείφθηκε. Η περιοχή που βρίσκεται το θέατρο δεν είναι μακριά από το ανασκαφικό site Novum Comum, όπου έχουν ανακαλυφθεί μεγάλης σημασίας και αξίας αντικείμενα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που βρέθηκαν τα χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα: 

roman1
roman_coin2
roman_coin3
roman_coin4

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μια ζωή κακομοίρηδες είστε

Και σαν κακομοίρηδες σκέφτεστε. Τα μαγκώσανε τα χρυσά! Ναι, είναι σαν τα μούτρα σας οι Ιταλοί, που δώσατε μια Μακεδονία για τρία δάνεια και ένα μιστό του δημοσίου. Και δεν είμαι Ιταλός.

Κάσσιος

Λοιπόν Αυγούστα, θα κρύψω αυτά εδώ και θα γυρίσουμε αργότερα να τα πάρουμε!

Το ενα δοχειο δωσανε ,

για ξεκαρφωμα , τα αλλα .....τα τα χλαπακιασαν .

de

και δεν τα έκαναν χλάπατις, χάλασαν και οι Ιταλοί.

Μην τους νομιζεις νταβανια ....

τα μισα τα χλαπακιασαν ....στην δευτερη φωτογραφια , φαινεται να το εχουν ξαλαφρωσει .....το δοχειο .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xytirio

Ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης ,μέσα από μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του - Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων