Εγχάρακτη επιγραφή 1.300 ετών στα Ελληνικά βρέθηκε στην Κορνουάλη

cornwall

Οι ερευνητές εντόπισαν την επιγραφή στο κάστρο Tintagel στην Κορνουάλη – Περιλαμβάνει λέξεις και φράσεις στα Ελληνικά και τα Λατινικά 

Μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην Κορνουάλη, καθώς στο κάστρο Tintagel εντοπίστηκε εγχάρακτη επιγραφή 1.300 ετών στα Ελληνικά.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η πέτρα στην οποία βρέθηκε η επιγραφή ανήκει σε περβάζι του κάστρου και περιλαμβάνει λέξεις και φράσεις στα Ελληνικά και τα Λατινικά.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το συγκεκριμένο εύρημα δείχνει κατά πάσα πιθανότητα ότι κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα υπήρχαν αρκετοί πολιτισμοί στο συγκεκριμένο σημείο.Η επιγραφή ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο ενός πενταετούς έργου του ιδρύματος για την προστασία της Αγγλικής Κληρονομιάς, που εκτέλεσε η Αρχαιολογική Μονάδα της Κορνουάλης.

Πάντως, η πρώτη ανάλυση που έχει γίνει στην πέτρα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον επρόκειτο για κάποιου είδους άσκησης γραφής, αφού από το τελικό κείμενο δεν προκύπτει νόημα. Ο γραφέας δείχνει ότι ήταν εξοικειωμένος τόσο με το ανεπίσημο στυλ γραφής, που χρησιμοποιούταν σε έγγραφα όσο και με την επίσημη γραφή, που χρησιμοποιείται σε ευαγγέλια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.


«Είναι απίστευτο να πιστεύουμε ότι εδώ και 1.300 χρόνια σε αυτό το λόφο της Κορνουάλης, κάποιος εξασκούσε τη γραφή του χρησιμοποιώντας λατινικές φράσεις και χριστιανικά σύμβολα», αναφέρουν οι ερευνητές.


stone_cornnwall

ΣΧΟΛΙΑ (3)

dose tharros

sto horiati na soy anevi sto krevati....avanti maestro ena kalamatio!

Στελιος

Να διεκδικήσουμε άμεσα την Κορνουαλη ως Δημοκρατία της Βόρειοαντλαντικης Ελλάδας με γλώσσα και εθνότητα την Ελληνική... Να στήσουμε και αγάλματα, να ονομάσουμε και δρόμους. Ποιος ξέρει, σε καμμία δεκαετία μπορεί και να δικαιωθούμε! Όλο και κάποιος απαίδευτος και ανιστόρητος αρχηγός κράτους θα έλθει και εκεί στη εξουσία και θα μας τη χαρίσει!

τι ελληνικά ρε

είναι σκοπιανά - σλαβομακεδονικά - βορειοΜακεδονικά όπως θέλετε πείτε τα. Ε και μην μας ξαναπείτε για Μ.Αλέξανδρο και λοιπά ιστορικά. Να βγάλετε επιτέλους το σκασμό με την Ιστορία που δεν σας ανήκει και είανι των ΒορειοΜακεδόνων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fernardo

Γνωστός για το καυστικό χιούμορ του και για τον εκκεντρικό τρόπο που ντυνόταν, ο συγγραφέας του μυθιστορήματος Ειδήσεις από την Αυτοκρατορία (Noticias del Imperio, 1986) αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας για χρόνια

1
secrets_dhistorie_arthro

Η Joséphine de Beauharnais, η Nefertiti, Marie Stuart, η Lucrece Borgia… πρόκειται για γυναίκες που είτε εκτιμιούνταν είτε περιφρονούνταν, είτε αδικήθηκαν είτε ευνοήθηκαν από τη μοίρα, σημάδεψαν την εποχή τους, η καθεμία με την ασυνήθιστη πορεία της.

xytirio

Ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης ,μέσα από μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του - Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων