Με Πωλ Βαλερύ το μήνυμα της Κονιόρδου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με Πωλ Βαλερύ το μήνυμα της Κονιόρδου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης υπάρχει για να μας υπενθυμίζει όλη την ποίηση που αναπνέει γύρω μας και εντός μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η υπουργός

Χαιρετισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου.
 
Στο χαιρετισμό της επισημαίνει πως ο Πωλ Βαλερύ στον διάσημο ορισμό του έγραφε πως η ποίηση είναι ανάπτυξη ενός επιφωνήματος, συνδέοντας έτσι την ποιητική γλώσσα με την απλότητα και την αναγκαιότητα του πιο άμεσου λόγου. 

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης λειτουργεί ως αφορμή για επανάκτηση αυτής της αμεσότητας, για να διερωτηθούμε τον ρόλο της ποίησης στην καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα για να συνειδητοποιήσουμε από την αρχή όλη αυτή τη γλωσσική ομορφιά που υπάρχει γύρω μας», σημείωνει. 

Και προσθέτει: «Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια χώρα που παράγει ποίηση εδώ και 27 αιώνες, χωρίς παύσεις και χωρίς χάσματα. Να μιλούμε τη συνέχεια μιας ζωντανής γλώσσας που τους τελευταίους δύο αιώνες χάρισε ποιητές παγκοσμίου μεγέθους και απεύθυνσης. Να βιώνουμε ένα παρόν όπου η ποιητική τέχνη είναι ζωντανή και ανθίζει καθημερινά μέσα από παλαιότερες και νεότερες φωνές»

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης υπάρχει για να μας υπενθυμίζει όλη την ποίηση που αναπνέει γύρω μας και εντός μας», καταλήγει η κ.Κονιόρδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Βλέπω πρόοδο για την υπουργίνα Συριζαία

Εκτός απο το ξεμάτιασμα ασχολείται και με ποίηση .

Πσσσσσσσσσσσσσσς

Τι είπε ρε το άτομο!!!! Πετάχτηκε η Βιρτζίνια Γουλφ απο τον τάφο της!!!

123

η ξεματιαστρα υπουργός...

Καλοκαίριασε

Η υπουργός δεν το πήρε είδηση ; πότε θα βγάλει τη πατανία ,όπως λέμε στη Κρήτη ,τη κουρελού που έχει μόνημα στον ώμο της .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joker

Σε βίντεο στο Instagram, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς εμφανίζει το Φίνιξ με το σαρδόνιο χαμόγελο του πιο αγαπημένου «κακού» των κόμιξ, ενω στο πρόσωπό του αναβοσβήνει το κατάλευκο πρόσωπο με το σατανικό γέλιο

family-run

Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικογένεια ξεκίνησε με το «Family Olympics» που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και τους γονείς τους να βιώσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αθλημάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Νέα Παραλία