Ο μεγάλος πιανίστας Δημήτρης Σγούρος στο Μέγαρο Μουσικής

Ο μεγάλος πιανίστας Δημήτρης Σγούρος στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα σπάνιο ρεσιτάλ με έργα Μπετόβεν, Σοπέν και Λιστ για ένα μόνο βράδυ, στις 5 Φεβρουαρίου


Ένας παλιός και αγαπημένος γνώριμος του Μεγάρου, ο Δημήτρης Σγούρος, επιστρέφει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.), σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ με μερικά από τα πιο φημισμένα έργα της πιανιστικής φιλολογίας του 19ου αιώνα, το οποίο εντάσσεται στη δημοφιλέστατη Σειρά Μεγάλοι Ερμηνευτές.

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εμφάνισή του ως σολίστ, τον Μάρτιο του 2011 στον ίδιο χώρο, ο «γίγαντας του πιάνου» με την απαράμιλλη δεξιοτεχνία, θα χαρίσει μοναδικές στιγμές μουσικής απόλαυσης στο κοινό, ερμηνεύοντας με τον πάντα ιδιαίτερο προσωπικό του τρόπο διάσημες σελίδες από την εργογραφία για πιάνο των Μπετόβεν, Σοπέν και Λιστ.

Ο Δημήτρης Σγούρος θα ερμηνεύσει τις Παραλλαγές Eroica του Μπετόβεν, την Μπαλάντα αρ. 4 του Σοπέν και τις συνθέσεις του Φραντς Λιστ Βενετία και Νάπολη (συμπλήρωμα στα Χρόνια προσκυνήματος Β), Ριγκολέττο-Paraphrase de concert [Παράφραση κοντσέρτου] και Βαλς από την όπερα «Φάουστ».

Τιμές εισιτηρίων: 11 € (Ζώνη Γ), 20 € (Ζώνη Β), 28 € (Ζώνη Α), 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη).
Ειδικές τιμές: 6,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 8,50 € (65+, πολύτεκνοι)

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavras_arthro

Το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν χαρακτηρίζει τον Κώστα Γαβρά ως «έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του πολιτικού κινηματογράφου και της κοινωνικής καταγγελίας» των τελευταίων 50 ετών.