O Τζιμ Τζάρμους ανοίγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

O Τζιμ Τζάρμους ανοίγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και ηγετική μορφή του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου θα παραστεί στην πανελλήνια πρεμιέρα (1/11) της ταινίας του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»  στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

O Τζιμ Τζάρμους ανοίγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βρεθεί ο πολυβραβευμένος δημιουργός Τζιμ Τζάρμους- που αν και λέγεται ότι αντιπαθεί τα ταξίδια και τα αφιερώματα στο έργο του- θα παραστεί (1/11) στην πρεμιέρα της ταινίας του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» στο θέατρο Ολύμπιον. Αυτή θα είναι και η εναρκτήρια ταινία του 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ο 60χρρονος Τζάρμους θεωρείται μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, έχοντας αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο κινηματογράφο  με ταινίες όπως «Στην παγίδα του νόμου»,«Ο νεκρός», «Καφές και τσιγάρα», «Τσακισμένα λουλούδια». Στην ταινία του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» ο Τζάρμους χρησιμοποιεί δύο βαμπίρ την Eve και τον Adam (Tilda Swinton και Tom Hiddleston αντίστοιχα) για να μιλήσει για την «παντοτινή αγάπη». Η ταινία η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, λειτουργεί ως μια αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης