Ο «Πουπουλένιος» στο θέατρο Αθηνών

Ο «Πουπουλένιος» στο θέατρο Αθηνών

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Διμερής συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Ε.Ε. - Ν.Κορέας
Ο «Πουπουλένιος» στο θέατρο Αθηνών
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και ανεβάζει (από 16 Οκτωβρίου) το συνταρακτικό θρίλερ του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα «ο Πουπουλένιος» στο Θέατρο Αθηνών.

Κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον εαυτό του-αυτόν του συγγραφέα Χατούριαν, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα συναντήσει τρεις εξίσου σημαντικούς Έλληνες ηθοποιούς, τον Νίκο Κουρή, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.

Το έργο μας μεταφέρει σε ένα δωμάτιο όπου κρατείται και ανακρίνεται ο συγγραφέας Χατούριαν, από δύο αστυνομικούς ερευνητές (Κουρής και Παπασπηλιώπουλος) για τις παράξενες ιστορίες που έχει γράψει. Ιστορίες με παιδιά. Όχι, όμως, «για παιδιά». Κάποιες είναι αστείες και τρυφερές και κάποιες σκληρές και ζοφερές. Είναι, λοιπόν, κακό να γράφεις ιστορίες; Τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη; Τι έπαθε το κοριτσάκι που βρέθηκε στους θάμνους; Τι συνέβη στο μικρό Εβραίο; Είναι αλήθεια πως κάποιος έχει μιμηθεί τις ιστορίες του συγγραφέα; Τι σχέση έχει μ' όλα αυτά ο τρυφερός αδελφός του (Γιώργος Πυρπασόπουλος) ; Γιατί πάσχει από νοητική στέρηση; Τι τους συνέβη όταν ήταν παιδιά;

«Συνεχείς ανατροπές, αστυνομική πλοκή, χιούμορ, ευφυείς διάλογοι, στοιχεία θρίλερ, με τη βία και την τρυφερότητα να συνυπάρχουν, εξελίσσουν ένα παραμύθι που ισορροπεί ανάμεσα στον κωμικό παραλογισμό και στη γνήσια κλασική τραγωδία» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο οποίος έχει υπογράψει και την μετάφραση του έργου.

Το έργο (The Pillowman) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 2003 στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρου του Λονδίνου και πανελλήνια πρεμιέρα το 2005 στον Εξώστη του θέατρου Αμόρε. Οπουδήποτε ανέβηκε διεθνώς σημείωσε πολύ μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, αναστατώνοντας το κοινό. Επιπλέον, διακρίθηκε ως το καλύτερο νέο θεατρικό έργο με το Βραβείο Olivier το 2004, τιμήθηκε με το βραβείο Drama Desk Award 2004-2005 εξαιρετικού θεατρικού έργου το 2005, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιο ως το καλύτερο θεατρικό έργο για το Βραβείο Tony. Με τις παραστάσεις που ανέβηκαν σε μικρές σκηνές της Ελλάδας, έχει ήδη δημιουργήσει ένα μικρό κύκλο φανατικών θεατών. Τώρα, σ' ένα από τα κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας, με ένα θίασο καταξιωμένων πρωταγωνιστών, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Ο τίτλος της παράστασης είναι απόδοση της μεταφράστριας Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη, η οποία τον παραχώρησε ευγενικά για την παραγωγή του θεάτρου Αθηνών.
Κλείσιμο

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αθανασίας Σμαραγδή και τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Μίνως Μάτσας

Θέατρο Αθηνών:  Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου 10, Σύνταγμα - Αθήνα, τηλ.: 2103312343

Εισιτήρια: 20 ευρώ πλατεία Α', 17 ευρώ πλατεία Β', 17 ευρώ λαϊκή απογευματινή, 14 ευρώ νεανικό (έως 28 ετών) , συνταξιούχοι (άνω των 60 ετών ), 14 ευρώ οικονομικό*, 10 ευρώ άνεργοι (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας), Σάββατο βράδυ και περίοδο εορτών γενική είσοδος 20 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης