Ο Αλεξάντερ Πέιν στην Πάτμο

Ο Αλεξάντερ Πέιν στην Πάτμο

Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Αλεξάντερ Πέιν είναι το τιμώμενο πρόσωπο του 3ου Διεθνούς  Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτμου, που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 31 Ιουλίου.

Ο Αλεξάντερ Πέιν στην Πάτμο
Μαζί με τον επίσης ελληνικής καταγωγής, διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμάικλ, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος των ταινιών «Πλαγίως» και «Οι Απόγονοι» (οι ταινίες που του χάρισαν δύο Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου), έρχεται στο νησί της Πάτμου, προκειμένου να τιμήσει το φεστιβάλ κινηματογράφου της Πάτμου που φέτος κλείνει τρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

Εκεί, ο Πέιν μαζί με τον στενό συνεργάτη του, θα δώσουν δύο masterclasses, αλλά και θα συμμετάσχουν σε ένα «Workshop Κινηματογραφίας», κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο «Life in the Borderlands» σε συμπαραγωγή του OTE TV.

Κατά τη διάρκεια των 8 ημερών που διαρκεί το φεστιβάλ, αναμένεται να προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους. Μεταξύ των ταινιών που θα δούμε είναι το «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Πλαγίως» του Αλεξάντερ Πέιν, το «Μερίδιο των αγγέλων» του Κεν Λόουτς, «Η Αγελάδα που έπεσε από τον Ουρανό» του Σεμπαστιάν Μπορενζτάιν, και η ταινία που συγκέντρωσε 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ  «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν.

Ανάμεσα στα ντοκιμαντέρ του προγράμματος βρίσκουμε τα «Among Giants», «Trashed», «Στο Λύκο», «Pad Yatra», «More than honey», «Little land», «Hummingbirds», «Food for love», «Ντίκος Βυζάντιος - Το χρονικό των μορφών», «Boxing in Cuba», «Are you listening?».

Περισσότερες πληροφορίες στο:
Κλείσιμο
http://www.iffp.gr/

Δείτε παρακάτω το trailer του ντοκιμαντέρ "Are you listening?"

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης