Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Τα γεγονότα της δεκαετίας του 2000 και ο αντίκτυπός του μέσα από μια σατιρική παράσταση

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Τα γεγονότα της δεκαετίας του 2000 και ο αντίκτυπός του μέσα από μια σατιρική παράσταση

Στον «Άτλα της δεκαετίας του 2000» πρωταγωνιστούν οι Λένα Δροσάκη και Βίκυ Παπαδοπούλου

Lena_Drosaki
«Πώς ήμασταν πριν από 20 χρόνια, πώς είμαστε τώρα και τι μεσολάβησε; Αθήνα 2004, 11η Σεπτεμβρίου, Euro 2004, κατάρρευση Lehman Brothers, Eurovision 2005, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παγκόσμια οικονομική κρίση, μετρό, τσουνάμι...Θυμόμαστε πώς ήταν ο κόσμος πριν από αυτά; Τι συνέβη; Πού βρισκόμαστε; Προς τα πού πηγαίνουμε;»:Τα παραπάνω ερωτήματα θέτει η παράσταση «Άτλας της δεκαετίας του 2000» ανεβαίνει, στις 10 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση με πρωταγωνιστές τους Λένα Δροσάκη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Κριθάρας, Στεφανία Ζώρα και Αναστάσης Γεωργούλας.

Η δεκαετία του 2000, που μάλλον ξεκινάει με το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, αποτελεί την δεκαετία που συνυπάρχουν δύο ιστορικά παραδείγματα: είναι η εποχή που επιβιώνουν υποσχέσεις οικουμενικής ειρήνης, αλλά και εποχή νέων τύπων τρομοκρατίας και πολέμων, νέων ατομικών και συλλογικών φόβων. Και κυρίως η δεκαετία αυτή είναι ταυτόχρονα εποχή της αφθονίας, αλλά και η ματαίωσή αυτής της υπόσχεσης.

Η παράσταση αποτελεί ένα οπτικοακουστικό σατυρικό σόου με εκτεταμένη χρήση τεχνολογίας, live video, ζωντανή μουσική - επί σκηνής οι μουσικοί Παιδί Τραύμα με νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια και Emi Path - και μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών που επιχειρεί να ξαναθυμηθεί τα χρόνια της δεκαετίας του 2000 και να διερευνήσει τον αντίκτυπό της στο σήμερα.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Παντελής Φλατσούσης σημειώνει: «Γυρνάω πίσω για να εντοπίσω εμένα στην δεκαετία του 2000. Βλέπω πολλούς και πολύ διαφορετικούς ανθρώπους να διατρέχουν αυτή την δεκαετία. Καταλαβαίνω, ότι όλοι αυτοί είναι ''εγώ''. Ότι όλα αυτά τα βίωσε το άτομο που είμαι εγώ και τώρα επιχειρεί να μιλήσει για αυτά. Βλέπω εμένα σε στιγμές, σε χώρους, με ανθρώπους που πολύ δεν είναι πια στη ζωή ή δεν είναι πια στη ζωή μου. Στο φόντο τεράστια συμβάντα, κοσμογονικές αλλαγές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή την διαδρομή έκανα γράφοντας μαζί τις δραματουργούς της παράστασης (Παναγιώτα Κωνταντινάκου και Ιωάννα Λιούτσια) αυτό το κείμενο, αλλά και τώρα κατά την διάρκεια των προβών και αυτή την κίνηση θα ήθελα να κάνει κάθε θεατής που θα έρθει να δει την παράσταση. Πώς ήμασταν, πώς είμαστε τώρα και τι μεσολάβησε; Πώς ήμασταν και τι ακριβώς ονειρευόμασταν, φοβόμασταν, επιθυμούσαμε ακριβώς 20 χρόνια πριν, όταν περιμέναμε τους ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας; Πώς βλέπουμε σήμερα αυτά τα πρόσωπα, που ήμασταν τότε; Και πώς αυτά τα πρόσωπα που ήμασταν τότε και που γίναμε στα επόμενα χρόνια διαμόρφωσαν το σήμερα; Η δεκαετία του 2000, ως ένας πληθυντικός, ανακλαστικός καθρέφτης»

Πρόγραμμα Παραστάσεων
Κλείσιμο
Τετάρτη στις 19:00
Πέμπτη στις 20:30
Παρασκευή στις 21:00
Σάββατο στις 17:30 και στις 21:15
Κυριακή στις 19:00

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 


Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης

Ρέντης: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Λυγγερίδη - Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Καιρός - Αρναούτογλου: Η σκόνη φεύγει, οι βροχές έρχονται - Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης