Athens Film Office: Έλληνες και ξένοι σεναριογράφοι βρέθηκαν στην Αθήνα για το διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου

Athens Film Office: Έλληνες και ξένοι σεναριογράφοι βρέθηκαν στην Αθήνα για το διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου

Το διεθνές εργαστήριο «The Owl» διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και υλοποιείται σε τρεις φάσεις – Στόχος της διοργάνωσης η προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Αθήνα 

owl_1
Στην Αθήνα βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα δέκα καταξιωμένοι τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί σεναριογράφοι, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, για να συμμετέχουν στο ετήσιο διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου «The Owl» που διεξάγεται στην πόλη για δεύτερη χρονιά.

Το εργαστήριο, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο, υλοποιείται σε τρεις φάσεις. Ο στόχος του εργαστηρίου, που αποτελεί πρωτοβουλία του Athens Film Office του δήμου Αθηναίων, είναι διττός, δηλαδή εκπαιδευτικός και αναπτυξιακός, με επιδίωξη τη σύνδεση της ελληνικής πραγματικότητας με το διεθνές περιβάλλον. Απώτερος σκοπός είναι η προσέλκυση διενθνών παραγωγών στην Αθήνα.

Προϋπόθεση το σενάριο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα ή στην Ελλάδα

Το «The Owl», που διεξάγεται στα αγγλικά, απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους σεναριογράφους, οι οποίοι έχουν ήδη εδραιώσει την παρουσία τους στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες -που επιλέγονται μετά από ανοιχτό κάλεσμα- να έχουν γράψει το σενάριο τουλάχιστον μίας ταινίας ή κάποιες ώρες τηλεοπτικής σειράς και να υποβάλουν ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου, το οποίο να μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας.

Κλείσιμο
Το εργαστήριο «The Owl» έχει διττό χαρακτήρα, αφενός εκπαιδευτικό και αφετέρου αναπτυξιακό, με στόχο να συνδέσει την ελληνική πραγματικότητα με το διεθνές περιβάλλον. Απώτερος σκοπός, είναι η προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Αθήνα.

owl_2


Καθοδήγηση από σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες

Όπως και πέρυσι, οι σεναριογράφοι που μετείχαν και στο φετινό εργαστήριο είχαν προσωπική καθοδήγηση από έντεκα σημαντικούς διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου.

Ανάμεσά τους ήταν η Anne Thomopoulos, τηλεοπτική παραγωγός και πρώην Senior Vice President στο δίκτυο HBO, ο Peter Carlton, CEO της Warp Film, o David Clarke, International Co-Production and Development Consultant για την CBS Studios International, ο Marc Lorber, executive producer στις σειρές «The Pact», «Motherland» και «Devils» ως SVP των διεθνών συμπαραγωγών της Lionsgate, η Marianne Wendt, σεναριογράφος και showrunner πίσω από σειρές όπως οι «New Heights», «Today for Tomorrow» και «Eden», η οποία διδάσκει και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα showrunning, o Chadi Zeneddine, διευθυντής ανάπτυξης έργων και διεθνών σχέσεων με προϋπηρεσία στο Doha Film Institute, το Cairo Film Connection και τη Disney, η Raffaella Bonivento, σύμβουλος και ανώτερη διευθύντρια ανάπτυξης και παραγωγής τηλεοπτικών σεναρίων, και η Lindsey Bender, ατζέντισσα της διεθνούς φήμης εταιρείας Creative Artists Agency(CAA).

owl_3



Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του εργαστηρίου

Η πρώτη φάση του «The Owl» πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως 10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, όπου οι σεναριογράφοι συζήτησαν τα project τους και παρακολουθήσαν μία σειρά από masterclasses και ομιλίες. Επικεφαλής του εργαστηρίου ήταν ο Scott Myers, καθηγητής σεναρίου στο Πανεπιστήμιο DePaul, μέντορας στα BlackList Seminars και καταξιωμένος σεναριογράφος, ο οποίος έχει αναλάβει περισσότερα από 30 πρότζεκτ για μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ και τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα «K-9», «Αλάσκα» και «Τρωικός Πόλεμος».

Στη δεύτερη φάση του «Τhe Owl», τον Φεβρουάριο του 2024, οι σεναριογράφοι θα λάβουν πρόσθετη καθοδήγηση εξ αποστάσεως και θα διοργανωθούν ομαδικές συζητήσεις με τα γκρουπ των συναδέλφων τους.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του εργαστηρίου θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των «Owl Industry Days 2024» που θα γίνει τον Σεπτέμβρη του 2024. Σε αυτήν την τελευταία φάση, οι σεναριογράφοι θα συμμετάσχουν στην τελική συνεδρία με τους μέντορές τους, ενώ για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους μπροστά σε μια ομάδα επαγγελματιών του κλάδου.


Χορηγοί του διεθνούς εργαστηρίου ανάπτυξης σεναρίου «The Owl» είναι οι εταιρείες και οι οργανισμοί: AEGEAN, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Enterprise Greece, Global Greek Film Initiative, The Hellenic Initiative, Cosmote TV, Green Olive Films, Tanweer Productions, Argonauts Productions.


owl_4


Το Athens Film Office


Tο Athens Film Office (AFO) που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2020 και έχει συμβάλλει ώστε περισσότερες από εκατό διεθνείς και εγχώριες παραγωγές να επιλέξουν την Αθήνα για τα γυρίσματά τους.

Το AFO μετέτρεψε σταδιακά την Αθήνα σε «Film Friendly City», διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει.




Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: Σοκαριστικές εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα με τις δυο νεαρές - Πώς έγινε η μετωπική σύγκρουση

Κρήτη: Εκκλησία των Χανίων άνοιξε την αγκαλιά της στον παπά Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού

Κακοκαιρία Oliver - meteo: Πού και πότε θα «χτυπήσει» - Δείτε χάρτες και timelapse βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης