Βρετανία: Συμμορία άνοιξε τρύπα στο πάτωμα μουσείου για να κλέψει ασημένιες στρατιωτικές αντίκες – Δείτε βίντεο

Βρετανία: Συμμορία άνοιξε τρύπα στο πάτωμα μουσείου για να κλέψει ασημένιες στρατιωτικές αντίκες – Δείτε βίντεο

Η κλοπή έγινε στις 29 Οκτωβρίου στο Royal Lancers & Nottinghamshire Yeomanry Museum στο Νιούαρκ – Η αστυνομία ζητά πληροφορίες για τους δράστες καθώς τα αντικείμενα που εκλάπησαν έχουν χρηματική αλλά και μεγάλη συναισθηματική αξία για τον στρατό και την κοινότητα

mouseio_newarl
Ιδιαίτερο θράσος έδειξε μία συμμορία κλεφτών στο Νιούαρκ, που άνοιξε μία τρύπα στο πάτωμα ενός στρατιωτικού μουσείου και έκλεψε «ανεκτίμητες» ασημένιες ιστορικές αντίκες.

Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία έδειξαν πώς οι κλέφτες κατάφεραν να αποσπάσουν αντικείμενα από το Μουσείο Royal Lancers & Nottinghamshire Yeomanry στο Thoresby Park, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 29 Οκτωβρίου.

Search on to find thieves who cut through floors in “audacious and planned burglary”


Ανάμεσα στους θησαυρούς που εκλάπησαν ήταν ένα χαρακτηριστικό πιάτο, που λέγεται ότι είναι «αδελφό» κομμάτι του διάσημου τροπαίου του Γουίμπλεντον για το γυναικείο μονό.

Για «αηδιαστική κλοπή» έκανε λόγο ο επιμελητής του μουσείου Στιβ Κοξ, λέγοντας: «Τα αντικείμενα που πήραν είναι ανεκτίμητης αξίας για το μουσείο. Πώς μπορείς να βάλεις μια αξία στην ιστορία;».

Το συγκεκριμένο μουσείο παρακολουθεί την ιστορία τριών παλιών και διάσημων βρετανικών συνταγμάτων του ιππικού, των Royal Lancers, των Sherwood Rangers Yeomanry και των South Nottinghamshire Hussars.

mouseio_newarl1


Τι πιστεύουν οι αστυνομικοί

Κλείσιμο
Οι ντετέκτιβ της αστυνομίας πιστεύουν ότι η κλοπή έγινε μεταξύ 2:30 π.μ. -3:30 π.μ.και έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν πώς η συμμορία ανοίγοντας μια τρύπα στο πάτωμα κατάφερε να μπει στο μουσείο. Αφού μετακίνησαν το ντουλάπι, οι κλέφτες τρύπησαν το ταβάνι και τρύπησαν πολλές στρώσεις ξύλου για να αποκτήσουν πρόσβαση στο ασημένιο ντουλάπι.

Επίσης, άλλα αντικείμενα που εκλάπησαν είναι το μεγάλο στρατιωτικό τρόπαιο Hurlingham Grand Military Polo, αγαλματίδια έφιππων στρατιωτών και μια σάλπιγγα ιππικού.

mouseio_newarl2


Ζητούν την επιστροφή των αντικειμένων

Ο επιθεωρητής Λουκ Τοντ, της αστυνομίας του Nottinghamshire, δήλωσε ότι τα αντικείμενα που εκλάπησαν είναι πολύ ξεχωριστά και θα είναι πολύ δύσκολο να πωληθούν.

«Πρόκειται για μία θρασύτατη, σχεδιασμένη και στοχευμένη επίθεση σε ένα υπέροχο ιστορικό κτήριο, η οποία ήταν σαφώς καλά οργανωμένη. Τα κλεμμένα δεν έχουν μόνο μεγάλη χρηματική αξία, αλλά και μεγάλη συναισθηματική αξία όχι μόνον για τον στρατό, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα της περιοχής», είπε.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, τα κλεμμένα αντικείμενα είναι ξεχωριστά και θα είναι πολύ δύσκολο να πωληθούν. «Τα αντικείμενα αυτά αξίζουν πολύ περισσότερα για το μουσείο απ’ ότι αν λιώσουν και γίνουν ασήμι», πρόσθεσε, καλώντας όποιον έχει πληροφορίες, ενδεχομένως έχει δει κάτι ύποπτο ή ακούσει για προσπάθεια πώλησης αντικειμένων, να επικοινωνήσει με τις αρχές.

«Αυτοί οι εγκληματίες μπορεί να νομίζουν ότι έχουν ξεφύγει με πολλά ασημικά αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα δεν έχουν ξεφύγει από το έγκλημα», ανέφερε.

Το μουσείο περιέχει επίσης και μια σειρά από όπλα, τα οποία έχουν καταγραφεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σκουρλέτης πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλόνισε η μητέρα της 40χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Μη φεύγεις αγάπη μου, γύρνα σπίτι»

Κύκλωμα έφτιαχνε «μαϊμού» πίνακες γνωστών ζωγράφων και τους πουλούσε για αληθινούς - Λεία πάνω από 6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης