Μουσείο Μπενάκη: Διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή βιβλίου με πλήθος εκδόσεων, παρουσιάσεις και ξεναγήσεις

Μουσείο Μπενάκη: Διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή βιβλίου με πλήθος εκδόσεων, παρουσιάσεις και ξεναγήσεις

Παρέχεται η δυνατότητα και ηλεκτρονοικών αγορών

Benaki_-_Giorti_Bibliou
Σε μια μεγάλη Γιορτή Βιβλίου μεταμορφώνεται από φέτος το καθιερωμένο, ετήσιο bazaar βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη το οποίο διαθέτει ένα επιτυχημένο παρελθόν οκτώ ετών. Η φετινή διευρυμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου, στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138 ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί το πλούσιο υλικό της και να κάνει αγορές και ηλεκτρονικά.

Στην φετινή, 1η Γιορτή Βιβλίου θα διατίθεντα 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2022-2023 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία. Παράλληλα, όπως πάντα, στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει τμήμα με SECOND HAND βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Για όσους αδυνατούν να επισκεφτούν ο κτίριο της Πειραιώς 138, το bazaar θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά ΕΔΩ  από το Σάββατο 18 έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλες τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη (όχι όμως και τα second hand βιβλία) που θα διατίθενται και στο bazaar με τις ίδιες εκπτωτικές τιμές (50% και 70%).

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις βιβλίων, δωρεάν ξεναγήσεις αλλά και εκπαιδευτικές – κοινωνικές δράσεις.

Παρουσιάσεις βιβλίων
Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα: 19:00, στον χώρο του ισογείου:
Μέδουσα. Αίθουσα τέχνης (1979-2017), επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2022.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, Συγγραφέας ‒ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ, Ζωγράφος ‒ ΝΑΚΗΣ ΤΑΣΤΣΙΟΓΛΟΥ, Γλύπτης ‒ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΛΕΣΣΑ, Επιμελήτρια της έκδοσης και της ομώνυμης έκθεσης

Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 13:00, στον χώρο του ισογείου:
Κλείσιμο
Nelly’s. Το έργο της φωτογράφου Έλλης Σουγιουλτζόλου-Σεραϊδάρη (1899-1998), επιμέλεια: Αλίκη Τσίργιαλου, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2023

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, τ. Υπεύθυνη των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη ‒ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Επιμελητής MOMus-ΜΦΘ ‒ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υπεύθυνη του Φωτογραφικού Αρχείου του ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ ‒ ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΡΓΙΑΛΟΥ, Υπεύθυνη του Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελήτρια της έκδοσης και της έκθεσης
Συντονιστής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ, Ιστορικός, Υπεύθυνος «Τμήματος Εκδόσεων Τάσσος και Angele Νομικού» του Μουσείου Μπενάκη

Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Nelly’s»
Θα πραγματοποιηθούν τρεις δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την ΑΛΙΚΗ ΤΣΙΡΓΙΑΛΟΥ, Επιμελήτρια της έκθεσης και Υπεύθυνη των Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.
Ώρες ξεναγήσεων: Σάββατο, 18 Μαρτίου, ώρα: 17:30 και Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρες 11:00 και 15:00. Λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων του εκθεσιακού χώρου, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν έγκαιρα τα στοιχεία τους στη Γραμματεία του bazaar (κ. Δημήτρης Αρβανιτάκης).

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Την Κυριακή 19.03.23, ώρα 12.00, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη προσκαλεί τα παιδιά από 6 έως 10 χρόνων στην αναδρομική έκθεση Nelly's. Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν φωτογραφίες σταθμούς στο έργο της πρωτοπόρου Ελληνίδας δημιουργού και να αποκαλύψουν μικρά μυστικά των πειραματισμών της. Θα μπορέσουν ακόμα να παίξουν με το φως και τα ιστορικά πια υλικά που χρησιμοποίησαν οι φωτογράφοι πριν η εικόνα περάσει στον ψηφιακό κόσμο. Η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες: Tμήμα Εκπαίδευσης, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00, Τ. 210 3671067-69

Συγκέντρωση βιβλίων για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης ενός σχολείου σε ένα ακριτικό νησί
Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ομάδα Αιγαίου», εγκαινιάζουν την πρωτοβουλία για ενίσχυση και εμπλουτισμό σχολικών βιβλιοθηκών σε μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου πελάγους όπου και δραστηριοποιείται η ανωτέρω ΑμΚΕ. Στόχος μας είναι η συγκέντρωση ενός ικανού αριθμού βιβλίων (από τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη και από τα second hand βιβλία), τα οποία θα διατεθούν προς τον σκοπό αυτόν. Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν τη δράση αυτή, θα μπορούσαν κατά τις ημέρες της ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ να προσφέρουν βιβλία για παιδιά και εφήβους (λογοτεχνικά, επιστημονικά, δοκίμια, τέχνης, κ.λπ.). Ως αντίδωρο, το Μουσείο Μπενάκη θα τους προσφέρει μια έκδοσή του από έναν επιλεγμένο κατάλογο βιβλίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρήστος Νικολαΐδης κατά Κανάκη: Τηλεαρτίστα, έγινες εκατομμυριούχος ως διασκεδαστής

Survivor All Star: Ο Ασημακόπουλος συμπλήρωσε το καρέ του τάκου - Δείτε βίντεο

Απεργία για τα Τέμπη: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ - Τι ισχύει για σχολεία, φαρμακεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης