Ελένη Τσαλιγοπούλου: Επιστρέφει στη δισκογραφία με επιτυχίες του Απόστολου Καλδάρα

Ελένη Τσαλιγοπούλου: Επιστρέφει στη δισκογραφία με επιτυχίες του Απόστολου Καλδάρα

Τι περιλαμβάνει το νέο της άλμπουμ και ποιοι συμμετέχουν - Δείτε βίντεο

tsaligopoulou-eleni

«Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Γιατί γλυκειά μου κλαις», «Αργά είναι πια αργά», «Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι», «Η φαντασία», «Ας παν’ στην ευχή παλιά», «Ένα αστέρι πέφτει – πέφτει»...: Λαϊκά τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά, που έχουν μεγαλώσει γενιές και συνδέονται μεταξύ τους με ένα όνομα, αυτό του Απόστολου Καλδάρα. Το μαγικό μουσικό κόσμο του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη εξερευνά και επανασυστήνει με τον δικό της ερμηνευτικό – μουσικό τρόπο η Ελένη Τσαλιγοπούλου μέσα από το νέο άλμπουμ της με τίτλο «Ο δικός μου Απόστολος Καλδάρας».

Ελένη Τσαλιγοπούλου - Γιατί Γλυκιά Μου Κλαις (Official Music Video)



Με την ανεκτίμητη συνδρομή μιας ομάδας αξιόλογων μουσικών, στην οποία συμμετείχαν ο Μανώλης Πάππος, ο Φώτης Σιώτας, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου, ο Άγης Παπαπαναγιώτου, και ο Γιώργος Ανδρέου, η ερμηνεύτρια προσέγγισε 13 τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα με την ψυχή της και τη φωνή της πραγματοποιώντας ένα καλλιτεχνικό όνειρο χρόνων.

«Πάντα μου έκαναν εντύπωση τα περίτεχνα τραγούδια του. Μπορούσα να τον ξεχωρίζω! Αλλά μέσα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική νιώθω ότι με μαγνητίζει, με υπνωτίζει ο τρόπος του.Τα μεγάλα υπέροχα ρεφρέν, ο τρόπος που σμίγει τους μουσικούς δρόμους, η ευαισθησία στο στίχο. Και όταν γράφει ο ίδιος αλλά και όταν διαλέγει. Το πιο σημαντικό είναι ότι εξέλιξε τον τρόπο του με βαθιά έντεχνη γραφή και με απόλυτη λαϊκότητα. Αυτό τον κάνει μοναδικό! Και όχι μόνο για μένα» σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια και προσθέτει:«Το ευχαριστήθηκα με την καρδιά μου γιατί διάλεξα αυτούς που ήθελα για να ψάξουμε, να θυμηθούμε να πειράξουμε τα τραγούδια του. Και πάντα μια γλυκιά ενοχή. Τα πιο πολλά τραγούδια του πάλι είναι απ έξω!Ο Μανώλης, ο Φώτης, ο Σπύρος, ο Άγης γύρω απ’ το τραπέζι, δίπλα στο τζάκι με καλό κρασί και ωραίες ιδέες. Μετά κάτω στο στούντιο να μας ηχογραφεί ο Γιώργος αλλιώς. Χωρίς μετρονόμο. Όλοι μαζί! Υπέροχα! Το αποτέλεσμα έχει ψυχή!».

Tsaligopoulou_-_Kadaras
Το εξώφυλλο του δίσκου



Στον δίσκο υπάρχει, μεταξύ άλλων, και ένα ντουέτο που ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Ο Απόστολος Καλδάρας της Ελένης Τσαλιγοπούλου είναι φρέσκος, σύχγρονος, κουβαλά, ωστόσο, την αυθεντική του λαϊκότητα κι εκείνο το βαθύ συναίσθημα που διαχρονικά χαρακτηρίζει τα τραγούδια του. Μια νέα μουσική ανάγνωση, ενός σημαντικού μουσικού παρελθόνος με ιδιαίτερο ενδισφέρον και σεβασμό.


Ειδήσεις σήμερα:

F-4E Phantom II: Ποιο είναι το μαχητικό που κατέπεσε στα ανοιχτά της Ανδραβίδας

Έβρος: «Ξέχασα να πω… πέθανε και ένα κοριτσάκι και λέγεται Μαρία» - Η απίστευτη κατάθεση της Μπαϊντά

Μαρία-Ολυμπία Γλύξμπουργκ: Η διάδοχος του «διαδόχου» με δάφνες στο μόντελινγκ και τα social


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης