Μαρία-Ολυμπία Γλύξμπουργκ: Η διάδοχος του «διαδόχου» με δάφνες στο μόντελινγκ και τα social

Μαρία-Ολυμπία Γλύξμπουργκ: Η διάδοχος του «διαδόχου» με δάφνες στο μόντελινγκ και τα social

Αν ήμασταν στη Βρετανία, οι συντάκτες του βασιλικού ρεπορτάζ θα είχαν πολλά να γράψουν για την κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
maria-olympia-xr
Πάνε τρεις εβδομάδες από την τελευταία ημέρα που η Μαρία-Ολυμπία, πρωτότοκη κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, έκανε την τελευταία της ανάρτηση στο Instagram. Μπορεί ο χρόνος της αποχής να είναι από λογικός έως αναμενόμενος ή ακόμα και αδιάφορος για έναν μέσο χρήστη του κοινωνικού δικτύου, όμως στην περίπτωση της γαλαζοαίματης social media influencer μεγεθύνεται, απλώνει, φαντάζει σχεδόν αιώνας. Φυσικά, το 26χρονο it girl δεν φόρεσε τυχαία το ράσο της κοσμοκαλόγριας.

Ο θάνατος του παππού της Κωνσταντίνου επιβάλλει το προσωρινό σιωπητήριο και στερεί ένα από τα πιο κοσμικά και πολυφωτογραφημένα κορίτσια του διεθνούς τζετ σετ από το ακροατήριο των σχεδόν 300.000 followers της. Αλλά είναι κι αυτό εκ των ουκ άνευ κομμάτι της έξωθεν καλής μαρτυρίας της, την οποία η ίδια παρ’ ολίγον να απολέσει διά παντός πριν από μόλις πέντε χρόνια. Ηταν το καλοκαίρι του 2018, όταν η γυναίκα που κατά τα άλλα διατηρεί την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας στην επικαιρότητα και της εξασφαλίζει με συνέπεια αναφορές στον παγκόσμιο Τύπο αποφάσισε να καμωθεί το οργισμένο νιάτο.
maria-olympia-1
Παύλος, Μαρί-Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους. Από αριστέρα: Οδυσσέας, Κωνσταντίνος, Μαρία-Ολυμπια, Παύλος, Μαρί Σαντάλ, Αχιλλέας και Αριστείδης
Η 21χρονη τότε Μαρία-Ολυμπία απαθανατίστηκε στο περιθώριο ενός ταξιδιού της στη Ρώμη να υψώνει στον φωτογραφικό φακό το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της. Η κίνηση, μα κυρίως η απόφασή της να δημοσιεύσει το άκομψο, αν όχι προσβλητικό, στιγμιότυπο προκάλεσε τη νέμεση των ακολούθων της, θεωρήθηκε ανήκουστο faux pas για μια πριγκιποπούλα και τελικά εξαφανίστηκε από το feed της.

Φυσικά την εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (βλ. Ιντερνετ) ό,τι ανεβαίνει μπορεί να κατεβαίνει με την ίδια κεκτημένη ταχύτητα, ωστόσο στην πραγματικότητα εξακολουθεί να υπάρχει στο διηνεκές. Αδιάψευστοι μάρτυρες παραμένουν τα δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Mail» και «Sun» στα οποία η ασεβής πόζα ζει και βασιλεύει.

Ενα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2017, η Μαρία-Ολυμπία είχε σκανδαλίσει ξανά την κοινή γνώμη με το πάρτυ που έδωσε στην έπαυλη της οικογένειας στο Κοτσγουόλντς της Αγγλίας για τα 21α γενέθλιά της. Πολλοί απέδωσαν την υπερβολή στις αμφιέσεις των καλεσμένων που ανέσυραν όσο Λουβοδίκο ΙΔ’ κυλούσε στις φλέβες τους στον διπλό στην πραγματικότητα εορτασμό, αφού, εκτός από την ενηλικίωση της πρώτης εγγονής του τέως βασιλιά των Ελλήνων, εορτάζονταν και τα 50ά γενέθλια του πατέρα της Παύλου.
Κλείσιμο
maria-olympia-2
Η Μαρία-Ολυμπία έχει ενσαρκώσει κατά καιρούς την ιδανική μούσα των μεγαλύτερων οίκων μόδας (Dior, Valentino, Marc Jacobs, D&G), ποζάρει και φωτογραφίζεται σε κάθε ευκαιρία, και σουλατσάρει στις πασαρέλες

Η χολή που χύθηκε πάντως για το πάρτυ, στο οποίο έδωσαν ανάμεσα σε άλλους το «παρών» οι επιστήθιες φίλες της εορτάζουσας Πάρις και Νίκι Χίλτον, αλλά και παλιές καραβάνες του τζετ σετ, όπως ο Ιταλός σχεδιαστής Valentino ήταν τόση ώστε η Μαρί-Σαντάλ σχεδόν αναγκάστηκε να απολογηθεί σε κατοπινή συνέντευξή της στους «Times», λέγοντας ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική εκδήλωση που μάλλον δεν θα έπρεπε να είχε γίνει βούκινο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στερνή μου γνώση...

Ο νονός Κάρολος

Εκτοτε πάντως η Μαρία-Ολυμπία παραμένει υπόδειγμα θυγατέρας, εγγονής και βέβαια άνευ βασιλείου και ποιμνίου πριγκιποπούλας. Αλλά για σταθείτε... Ποια είναι η Μαρία-Ολυμπία και γιατί στην ευχή διεκδικεί στασίδι στις κοσμικές στήλες, πρώτη σειρά στις Εβδομάδες Μόδας, ανοιχτή πρόσκληση στα πιο ιδιωτικά πάρτυ και μερτικό στην επιδραστικότητα στα κοινωνικά δίκτυα; Γεννημένη το καλοκαίρι του 1996, η πρωτότοκη και μόνη κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ πήρε το όνομά της από την 100ή επέτειο της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Βαφτίστηκε σε ηλικία μόλις έξι μηνών στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με νονούς τον βασιλιά Κάρολο, τις θείες της Αλεξία και Πία Γκετί και τον Μισέλ ντε Γκρες.
maria-olympia-3

Η ίδια λέει πως ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας πάντα θυμόταν τα γενέθλιά της -τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωσή της- και παραδέχεται ότι πάντα λάμβανε από εκείνον ένα δώρο. Οχι τίποτα σπουδαίο. Κάποιο ρούχο από τα GAP, ένα κόσμημα, κάποτε μια πένα. Αν κάτι θαυμάζει στον νονό της είναι η περιβαλλοντική επαγρύπνησή του. Φυσικά, ένα κορίτσι της Gen Z οφείλει να εκφράζει έστω και εμμέσως τις πράσινες ανησυχίες του.

Η Μαρία-Ολυμπία λέει ότι παιδιόθεν τη συγκινούσε η μόδα. Στα 10 της χρόνια κράτησε στα χέρια της την πρώτη της τσάντα Louis Vuitton -θα έλεγε κανείς πως ήταν δίκαιο και έγινε πράξη να πρωταγωνιστήσει 14 χρόνια μετά σε καμπάνια του γαλλικού οίκου-, δανεική από τη γιαγιά της Αννα-Μαρία, ενώ στα 17 της άρθρωσε πια την κλίση της βγαίνοντας στο μεροκάματο ως μαθητευόμενη στον οίκο Dior. Προηγουμένως εννοείται πως είχε περάσει τα σχολικά χρόνια της εσώκλειστη σε σχολείο της Ελβετίας, όπου εκτός από γνώσεις απέκτησε το σημαντικότερο εφόδιο για κάθε γαλαζοαίματη ενζενί: δικτύωση.

Σπούδασε φωτογραφία στο Parsons της Νέας Υόρκης, τελικά αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης με πτυχίο στις επιχειρήσεις και το μάρκετινγκ μόδας, ενώ πλέον λέει ότι σκέφτεται στα σοβαρά να δημιουργήσει το δικό της brand. Συμβουλεύεται μάλιστα επ’ αυτού τον παππού της και κροίσο των Duty Free Shops Ρόμπερτ Μίλερ. Τον άλλο της παππού, τον αείμνηστο πια Κωνσταντίνο, τον θυμάται μια ζωή μελαγχολικό να αναπολεί το χαμένο βασίλειό του. Ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει στις συνεντεύξεις της. Ακόμα πάντως και ως διάδοχος άνευ στέμματος, η Μαρία-Ολυμπία μεγάλωσε στα πούπουλα. Και εξακολουθεί να ζει ασφυκτικά περικυκλωμένη από αυτά.
maria-olympia-4
Η Μαρία-Ολυμπία στην πασαρέλα

Ως φοιτήτρια στη Νέα Υόρκη θρυλείται πως κατέβαλλε ενοίκιο 6.500 δολαρίων για το διαμέρισμά της στο Σόχο, ποσό που βέβαια μοιάζει με φιλοδώρημα συγκρινόμενο με τα 2 δισ. δολάρια της προσωπικής περιουσίας μόνο της μητέρας της. Τι λάτρευε στη Νέα Υόρκη εκτός από τα πάρτυ και την πολλή συνάφεια του κόσμου; Να τρέχει στο Σέντραλ Παρκ, πάντα με τον πιστό γερμανικό ποιμενικό της οικογένειας στο κατόπι της. Πλέον πολιτογραφημένη μόνιμη κάτοικος Νότινγκ Χιλ, όπου ζει με τον αγαπημένο της σκύλο ονόματι Ecco, περιορίζει τις δρομικές αθλοπαιδιές της στο Χάιντ Παρκ.

Μούσα της Haute Couture

Τι κάνει στη ζωή της εκτός από το να περιφέρει την κομψότητα, τους καλούς τρόπους που της δίδαξαν οι γονείς της και την γκαρνταρόμπα της, η οποία εναρμονισμένη στην τάση του upcycling περιλαμβάνει κομμάτια της μητέρας αλλά και της γιαγιάς της Αννας-Μαρίας; Ενσαρκώνει ενίοτε την ιδανική μούσα οίκων μόδας (Dior, Valentino, Marc Jacobs, D&G), ποζάρει και φωτογραφίζεται σε κάθε ευκαιρία, σουλατσάρει στις πασαρέλες, πλέον σχεδιάζει και παπούτσια για τον οίκο Aquazzura, για τον οποίο εκτελεί και χρέη brand ambassador.
maria-olympia-5
Η Μαρία-Ολυμπία μαζί με τους γονείς της στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας του Γιορκ

Παρεμπιπτόντως, όλοι οι διεθνείς οίκοι στην ανακοίνωση των συμπράξεών τους μαζί της αναφέρονται σε εκείνη με την προσφώνηση HRH, δηλαδή Αυτής Υψηλότητα. Βεβαίως, το πιο σκανδαλιστικό κατόρθωμα του βιογραφικού σημειώματός της δεν έχει να κάνει με τη μόδα ή τις κοσμικότητες. Αλλά με τον φημολογούμενο αλλοτινό δεσμό της με τον πρίγκιπα Χάρι. Κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Μαρία-Ολυμπία ανέπτυξε κάτι παραπάνω από μια τρυφερή φιλία με τον σημερινό Δούκα του Σάσεξ στο μεσοδιάστημα του χωρισμού του από την Κρεσίντα Μπόνας και τη γνωριμία του με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Λέγεται μάλιστα ότι η Μαρία-Ολυμπία είχε τις ευλογίες των Γουίνδσορ ως ιδανική πολύφερνη νύφη για τον Χάρι. Είτε πάντως υπήρξε είτε όχι, ο δεσμός δεν ευοδώθηκε. Σε κάθε περίπτωση, ήταν το δίχως άλλο ενδιαφέρουσα η πρόσφατη τοποθέτηση της παρ’ ολίγον πεθεράς του πρίγκιπα Μαρί-Σαντάλ για την αυτοβιογραφία του «Spare», την οποία φωτογράφισε στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου πλάι σε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου».
maria-olympia-6
Ως γνήσια σταρ των social media, η 26χρονη γαλαζοαίματη φροντίζει να μοιράζεται κάθε γκλάμουρους πόζα με τους πολυπληθείς ακολούθους της

Ο δεσμός

Τι σημασία βέβαια έχουν όλες αυτές οι μικρότητες αφού η Μαρία-Ολυμπία έχει βρει πια το ιδανικό ταίρι της στο πρόσωπο του Πέρεγκριν -για τους φίλους Πέρι- Πίρσον. Σε μια εποχή που οι πρίγκιπες σε ηλικία γάμου ολοένα λιγοστεύουν, καλοί είναι και οι αριστοκράτες σαν τον κληρονόμο του τίτλου του Υποκόμη του Κόουντρι, ο οποίος συνοδεύεται και από ένα κομπόδεμα 224 εκατ. βρετανικών λιρών. Ο δεσμός των δύο νέων είναι κάτι παραπάνω από επίσημος, αφού όχι μόνο τον έχουν επισφραγίσει ινσταγκραμικώς (βλ. instagram official), αλλά από το καλοκαίρι του 2021 ο 29χρονος Βρετανός έχει γίνει ομοτράπεζος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας στο Πόρτο Χέλι.

Ο πατέρας του Πέρι, Μάικλ, που υπήρξε μάλιστα θρυλικό party animal τη δεκαετία του ’70 κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ενός από τους ιστορικότερους και τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Μεγάλης Βρετανίας, έχει σταθερή θέση στη λίστα των πλουσιότερων Βρετανών πολιτών και διαφεντεύει ένα κτήμα έκτασης 66 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο δυτικό Σάσεξ, όπου βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και το διασημότερο πόλο κλαμπ της χώρας, στο οποίο μάτωσαν τα γόνατά τους ως έφηβοι οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.
maria-olympia-7
Η άφιξη των πέντε παιδιών του Παύλου στη Μητρόπολη για την κηδεία του παππού τους

Ο... «διάδοχος»

Οι δεσμοί της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας με τους Γουίνδσορ ήταν ανέκαθεν και παραμένουν στενοί. Και ανανεώνονται σε κάθε ευκαιρία. Ο διάδοχος του αγγλικού Στέμματος, για παράδειγμα, είναι ένας από τους νονούς του Κωνσταντίνου-Αλέξιου, του μεγαλύτερου από τους τέσσερις αδελφούς της Μαρίας-Ολυμπίας. Ο κατά κόσμον Τίνο θεωρείται από τον ξένο Τύπο ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες και άρα περιζήτητους εργένηδες πρίγκιπες.

Σε ηλικία 25 ετών σήμερα, έχει ήδη ολοκληρώσει στις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Georgetown, ιχνηλατώντας στα βήματα του πατέρα του αλλά και του θείου του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, ενώ ακόμα πιο θελκτικό στα κοριτσόπουλα που διατρανώνουν τον θαυμασμό ή ακόμα και τον έρωτά τους για εκείνον στα κοινωνικά δίκτυα τον κάνει η αγάπη του για τις τέχνες. Ζωγραφίζει, δημιουργεί γλυπτά και είναι επιδέξιος και στα μουσικά όργανα, αφού παίζει κιθάρα και πιάνο. Ακολουθώντας το παράδειγμα της μεγαλύτερης αδελφής του, έχει κολλήσει κι αυτός τα ένσημά του ως μοντέλο, μαζί με τον πατέρα του, για μια ειδική έκδοση του οίκου Dior.

Οι φήμες τον θέλουν να συνδέεται στενά με την επιστήθια φίλη της Μαρίας-Ολυμπίας, το μοντέλο Πόπι Ντελεβίν (βλ. αδελφή της Κάρα), ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν πως ο νεαρός Τίνο ακόμα δεν έχει βρει το άλλο του μισό. Εν αντιθέσει με τον 23χρονο αδελφό του Αχιλλέα-Ανδρέα -για τους φίλους Ακι-, ο οποίος φέρεται να ζει ένα ειδυλλιακό ρομάντσο με την κόρη της ιδρύτριας του κολοσσού του online shopping Net-A-Porter Ιζαμπέλ Μασενέτ. Μεγαλωμένος ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, ο δεύτερος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα και την αδελφή του σε ινσταγκραμική επιδραστικότητα με 470.000 και πλέον followers, γεγονός που μάλλον οφείλεται στις guest εμφανίσεις του στη σειρά «Τόλμη & Γοητεία», όπου πρωταγωνίστησε και η θεία του Θεοδώρα Γκρις.
maria-olympia-8
Με τον αγαπημένο της Πέρεγκριν Πίρσον, κληρονόμο του τίτλου του Υποκόμη στο Κόουντρι

Φυσικά έχει ήδη κάνει το πέρασμά του από τη μοντελική ποζάροντας για καμπάνια του brand Zadig & Voltaire. Ξεκάθαρη κλίση προς τη μόδα έχει και μικρότερος αδελφός του Οδυσσέας-Κίμωνας, ο οποίος, παρότι μόλις πέρσι έκλεισε τα 18 του χρόνια, έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του εταιρεία ρούχων. Οσο για τον βενιαμίν της οικογένειας, τον Αριστείδη-Σταύρο που γεννήθηκε το 2008, αυτός περιμένει με στωικότητα τη σειρά του για να ενηλικιωθεί και κυρίως για να ενσαρκώσει το επόμενο ιδανικό πριγκιπόπουλο στη γαλαζοαίματη οικουμένη.

Τα παιδιά της Αλεξίας

Αν τα τέκνα του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ έδειξαν από νωρίς σημάδια εξοικείωσης με το παιχνίδι της δημοσιότητας και της διασημότητας, δεν θα μπορούσε με τίποτα στον κόσμο να υποστηρίξει κανείς το ίδιο για τα τέσσερα πρώτα ξαδέλφια τους, τα παιδιά δηλαδή που έχει αποκτήσει η θεία τους Αλεξία με τον σύζυγό της Κάρλος Μοράλες. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να παραστούν στην κηδεία του παππού τους στη Μητρόπολη Αθηνών πριν από λίγες ημέρες για να δούμε -και να αναγνωρίζουμε πια- τα πρόσωπα των δύο μεγαλύτερων θυγατέρων της οικογένειας, της 21χρονης Αριέττας και της 20χρονης Αννας-Μαρίας.
maria-olympia-9
Οι τρεις κόρες της Αλεξίας και του Κάρλος Μοράλες μεταφέρουν τα παράσημα του παππού τους στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι

Τα δύο κορίτσια, παρότι ανέλαβαν χρέη παρανύμφων πέρσι στον γάμο του θείου τους Φίλιππου με τη Νίνα Φλορ, μόλις φέτος κατάφεραν να ελκύσουν το ενδιαφέρον του Τύπου. Πράγμα που θα είναι λογικά πρωτόγνωρο για εκείνες, εφόσον η απόφασή τους να διατηρούν ιδιωτικούς τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα υποψιάζει για το χαμηλό δημόσιο προφίλ που επιθυμούν να κρατούν. Αμφότερες οι αδελφές αγαπούν τα σπορ -ειδικά το κολύμπι και την ιστιοπλοΐα- και έχουν διακρίσεις στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Μεγάλωσαν στο Λανθαρότε των Καναρίων Νήσων, ενώ η μεγαλύτερη πλέον έχει μετοικήσει για σπουδές στη Μαδρίτη.

Οσο για τα δύο μικρότερα αδέλφια τους, τον 17χρονο Κάρλος και την 15χρονη Αμέλια, γνωρίζουμε ελάχιστα, γεγονός που δικαιώνει την απόφαση των γονιών τους να ζήσουν περίπου ως αναχωρητές στο νησιωτικό σύμπλεγμα δυτικά του Μαρόκου. Και συνεπώς αφήνουν τη Μαρί-Σαντάλ και τα φιντάνια της να παίζουν μπάλα μόνοι τους στις όπου γης κοσμικές λαοσυνάξεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, EUROKINISSI, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ, PAPADAKIS PRESS


Δείτε βίντεο: Μαρία-Ολυμπία: Η διάδοχος του «διαδόχου» με δάφνες στο μόντελινγκ και τα social
Μαρία-Ολυμπία: Η διάδοχος του «διαδόχου» με δάφνες στο μόντελινγκ και τα social


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Η πρόβλεψη Καλλιάνου για χιόνια στις... βάρκες της Πεντέλης - Πού και πότε θα πέσουν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναυτιλία, τουρισμός και διεθνές δίκαιο - Οι 5 συμφωνίες που υπεγράφησαν στην Ιαπωνία

Ανδραβίδα: Οι πρώτες φωτογραφίες από το Phantom που συνετρίβη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης