Βίκυ Μοσχολιού: Τα τραγούδια της «ζωντανεύουν» στο Ηρώδειο

Βίκυ Μοσχολιού: Τα τραγούδια της «ζωντανεύουν» στο Ηρώδειο

Δείτε ποιες ερμηνεύτριες θα συμμετάσχουν

biky-mosxoliou
Τρεις Ελληνίδες ερμηνεύτριες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τιμήσουν τη μνήμη μιας λαϊκής ερμηνεύτριας – θρύλου. Πρόκειται για το μουσικό αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού, που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία 99.2, στις 4 Οκτωβρίου, στο Ηρώδειο, με την συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη, την Ελένης Τσαλιγοπούλου και της Γιώτας Νέγκα.

Dimitra_Galani

«Πέρα από το βαθύ σεβασμό μου στη μεγάλη τέχνη της τραγουδίστριας που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί της, νιώθω χαρά και συγκίνηση που συμμετέχω σε ένα  αφιέρωμα για τη Βίκυ Μοσχολιού, για μία γυναίκα που είναι από μόνη της μια ολόκληρη "σχολή" και που έχει τραγουδήσει ένα από τα πιο αξιόλογα ρεπερτόρια που έχει πει ποτέ καλλιτέχνης» σημειώνει η Δήμηγτρρα Γαλάνη.
Eleni_Tsaligopoulou

Κλείσιμο
«Η Βίκυ Μοσχολιού είναι η τραγουδίστρια που ζηλεύουν όλες οι άλλες τραγουδίστριες, γιατί είχε το πιο ενδιαφέρον ρεπερτόριο της γενιάς της και για πολλές δεκαετίες. Μία ερμηνεύτρια με βαθιά λαϊκότητα και μεγάλη ψυχή. Είμαι περήφανη που τη γνώρισα και πολύ συγκινημένη που θα ερμηνεύσω πάλι τα τραγούδια της» συμπληρώνει η Ελένη Τσαλιγοπούλου ενώ η Γιώτα Νέγκα προσθέτει με νόημα: ««Τραγουδούσε πάντα με το ένστικτο, πέρα από τη λογική, αρχέγονα. Γι’  αυτό κάθε φράση της σε χτυπούσε στην καρδιά, από τον πιο λαϊκό στίχο μέχρι τα λόγια των μεγάλων ποιητών. Δεν την είδα ούτε την άκουσα ποτέ από κοντά, αλλά την ξέρω. Η Βίκυ Μοσχολιού είναι η "γη" μου».

Giota_Nega


Πόσο δίκιο έχουν…; Το προσωπικό ρεπερτόριο της Βίκυς Μοσχολιού δεν είναι μόνον τεράστιο αλλά και εξαιρετικά πλούσιο καλλιτεχνικά. Η Μοσχολιού τραγούδησε μοναδικά τους μεγάλους λαϊκούς αλλά και έντεχνους συνθέτες. Από τον Ζαμπέτα, τον Άκη Πάνου και τον Απόστολο Καλδάρα μέχρι τον Μαρκόπουλο, τον Ξαρχάκο και τον Δήμου Μούτση. Δωρική, αυθεντικά λαϊκή αλλά και τολμηρή δεν δίστασε να δοκιμάσει νέες μουσικές τάσεις συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού στην ιστορία του οποίου υπήρξε ένα μεγάλο, σημαντικό κεφάλαιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης