Νίκος Φλώρος: Ο διακεκριμένος Έλληνας γλύπτης τιμήθηκε με το βραβείο «Λήκυθος Τεχνών Αλέκος Φασιανός»

Νίκος Φλώρος: Ο διακεκριμένος Έλληνας γλύπτης τιμήθηκε με το βραβείο «Λήκυθος Τεχνών Αλέκος Φασιανός»

Τον νέο αυτό θεσμό βραβείων διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής

Nikos_Floros_-_glyptis
Για μία ακόμη χρονιά απονεμήθηκαν από την  Περιφέρεια Αττικής  σε προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και της υγείας τα βραβεία «Λήκυθος» . Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού», με παρουσιαστή τον Κ. Τερζάκη

Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που υλοποιήθηκε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη και την ουσιαστική συνδρομή και καθοδήγηση της Εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαίρης Βιδάλη, η οποία και είχε την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης μαζί με το Αυτοτελές Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας.

Στόχος είναι να επιβραβεύονται σε ετήσια βάση από την Περιφέρεια Αττικής εκπρόσωποι από τους χώρους του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού, της υγείας, της καινοτομίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι με το έργο τους προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνισμού.

Φέτος, μάλιστα, για πρώτη φορά, απονεμήθηκε το βραβείο «Λήκυθος Τεχνών Αλέκος Φασιανός» από τη σύζυγο του Αλέκου Φασιανού, Μαρίσα Φασιανού στον διακεκριμένο Έλληνα γλύπτη Νίκο Φλώρο.

Ο Νίκος Φλώρος στην ομιλία του ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την πρωτοβουλία να τον τιμήσει με αυτό το βραβείο και το αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες του εξωτερικού που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.

Επίσης αναφέρθηκε στα επόμενα σχέδια του που περιλαμβάνουν ένα παγκόσμιο τουρ εκθέσεων του που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και θα είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η συγκεκριμένη έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα μέσα στο 2023.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης