Το «Gilded Age» είναι ο νέος εθισμός

Το «Gilded Age» είναι ο νέος εθισμός

Η πολυαναμενόμενη καινούργια σειρά από τον δημιουργό του «Downton Abbey» αφορά τους νεοϋορκέζους αριστοκράτες του 19ου αιώνα και έρχεται στις οθόνες μας από το Vodafone TV

gilded1

Sponsored Content

Λίγα χρόνια μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, και συγκεκριμένα το 1873, ο Μαρκ Τουέιν με τον Τσαρλς Ντάντλι Γουόρνερ, έγραψαν το μυθιστόρημα «Gilded Age: A Tale of Today». Ήταν μια σάτιρα για αυτή την «επίχρυση» εποχή της πλαστής ευημερίας. Αργότερα, ο όρος «Gilded Age»,  επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα για να δώσει όνομα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα στην Αμερική.

Στη διάρκεια αυτής της εποχής η οικονομία γνωρίζει ανάπτυξη, οι κοινωνικές αλλαγές είναι ραγδαίες, και όλοι επιλέγουν να «χρυσώνουν» το χάπι των προβλημάτων τους. Μια περίοδος όπου συγκρούεται το παλιό με το νέο, τεράστιες περιουσίες δημιουργούνται και εξαφανίζονται και ο κόσμος βρίσκεται σε διαρκή κίνηση. Αυτό είναι και το πλαίσιο που κινείται η σειρά «The Gilded Age» που φέρει την υπογραφή του Julian Fellowes, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του θρυλικού «Downton Abbey».

Gilded Age I Vodafone TV

Στη σειρά της HBO μεταφερόμαστε στο 1882 και βλέπουμε τη νεαρή Marian Brook να μετακομίζει από την αγροτική Πενσυλβάνια στη Νέα Υόρκη μετά τον θάνατο του πατέρα της, για να ζήσει με τις θείες της Agnes van Rhijn και Ada Brook.

Συνοδευόμενη από την Peggy Scott, μια νεαρή Αφροαμερικανίδα επίδοξη συγγραφέα, η Marian μπλέκεται άθελά της σε έναν κοινωνικό πόλεμο ανάμεσα στη θεία της, εκπρόσωπο της παλιάς οικονομικής ελίτ και τους πλούσιους γείτονές της, έναν μεγιστάνα των σιδηροδρόμων και τη φιλόδοξη σύζυγό του. Σε αυτόν τον συναρπαστικό νέο κόσμο που βρίσκεται στο κατώφλι της σύγχρονης εποχής, θα ακολουθήσει η Marian τους καθιερωμένους κανόνες της κοινωνίας ή θα χαράξει το δικό της μονοπάτι;
Η σειρά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται να αποτελέσει την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ήθη, την ιστορία, το στυλ και τη μόδα. Εντυπωσιακά καπέλα, δαντέλες και ομπρελίνα, η αίγλη και η λάμψη της υψηλής κοινωνίας, τα πολυτελή σπίτια, η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο χρήμα για τον έλεγχο της Νέας Υόρκης, δράμα και ρομάντσο μάς περιμένουν στα 9 επεισόδια της σειράς.
GildedAge_6
Κλείσιμο
Το καστ, είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό. Η υπέροχη Christine Baranski (The Good Wife ) υποδύεται την επιβλητική Agnes, ενώ η Cynthia Nixon (Sex and the City, And Just Like That) την αδελφή της Ada.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Marian Brook βρίσκεται η κόρη της Meryl Streep, Louisa Jacobson Gummer, στο ντεμπούτο της στη μικρή οθόνη. 
Πρεμιέρα 27/01 – 9 επεισόδια
GildedAge_2

Διαθέσιμα αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «Σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα».
Ανακάλυψε περισσότερα για τις προτάσεις του μήνα από το Vodafone TV για να παρακολουθήσεις ό,τι θες, τη στιγμή που το θες!

Info
Το περιεχόμενο του Vodafone TV ανανεώνεται κάθε μήνα με τις σημαντικότερες πρεμιέρες, με αποκλειστικές νέες σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν και πολλές ακόμη επιλογές, για να τις παρακολουθήσουμε τη στιγμή που το θέλουμε.

Απόκτησε πρόσβαση σε όλο το δημοφιλές περιεχόμενο, εύκολα και γρήγορα και χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr και απόλαυσε 1 μήνα δωρεάν δοκιμή χωρίς δέσμευση συμβολαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης