Θάνος Μικρούτσικος: Κότσιρας και Θηβαίος ερμηνεύουν τραγούδια του στην Τεχνόπολη

Θάνος Μικρούτσικος: Κότσιρας και Θηβαίος ερμηνεύουν τραγούδια του στην Τεχνόπολη

Τι εξομολογούνται οι δύο καλλιτέχνες για τη σχέση τους με τον αξέχαστο συνθέτη και την βαθιά επιρροή που άσκησε πάνω τους ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος

mikroutsikosss
Ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε από εκείνες τις σπάνιες προσωπικότητες, ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος, που όποιος είχε την τύχη να συνεργαστεί ή να συναναστραφεί μαζί του, είναι «καταδικασμένος» να κουβαλά ισοβίως το ιδιαίτερο αποτύπωμά του. Δύο από τους πλέον αγαπημένους του ερμηνευτές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Χρήστος Θηβαίος, που συμπορεύτηκαν μαζί του μέχρι το πρόωρο τέλος του, ετοιμάζουν, με πολύ αγάπη και συγκίνηση μια συναυλία αφιερωμένη σ' εκείνον και τα μεγάλα τραγούδια του.

Θεωρώντας ιερό χρέος τους να τον θυμούνται και κυρίως να μεταλαμπαδεύουν στις νεώτερες γενιές τις υπέροχες μουσικές του, που τόσο μοναδικά πάντρεψε ενίοτε με τους στίχους των ποιητών, οι δυο τραγουδιστές θα συναντηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και θα ερμηνεύσουν κάποια από τα ομορφότερα τραγούδια του. Από την «Πιρόγα» και τη «Ρόζα» μέχρι τη «Θεσσαλονίκη» και το «Μαχαίρι» από τον ανεπανάληπτο «Σταυρό του Νότου», από το «Καραντί» και το «Το κακόηθες μελάνωμα» μέχρι το «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι».

Διαποτισμένοι από την συγκίνηση της απουσίας του αλλά και προικισμένοι από το ταλέντο και τις πολύτιμες συμβουλές θα μοιραστούν μαζί με το κοινό τον δικό τους Θάνο Μικρούτσικο: «Ο Θάνος σημάδεψε την ζωή μου σαν μια ισχυρή και τρυφερή πατρική φιγούρα. Μου δημιούργησε καινούργια οικογένεια. Πάντα αισθανόμουν πως εάν ο πολιτισμός είχε σώμα, ο Θάνος θα ήταν σίγουρα ένα ζωτικό όργανο. Από τότε που έφυγε, νιώθω την ανάγκη μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά μας, να καλύψουμε αυτό το κενό. Ή τουλάχιστον να μην καταρρεύσει το σώμα του πολιτισμού, που άφησε ασθενικό φεύγοντας» εξομολογείται ο Γιάννης Κότσιρας.

«Για τον Θάνο Μικρούτσικο θα μιλάμε πάντα στον ενεστώτα» υπογραμμίζει με νόημα ο Χρήστος Θηβαίος για να αποκαλύψει αμέσως μετά: «Μια σκέψη μου άφησε ο Θάνος: Γράφε, δημιούργησε. Φτιάξε ένα μέλλον για τα παιδιά μας. Να είναι ικανά να χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο και πιο φωτεινό από τον δικό μας».

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν: Πώς επίλεκτοι στρατιώτες της SAS έσωσαν τους 20 παγιδευμένους συντρόφους τους από τις ορδές των Ταλιμπάν

Σε αναμονή έγκρισης το νέο εμβόλιο με αδρανοποιημένο ιό της Valneva


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης